FTCF - Fiat Tuning Club Finland

Coupe / Barchetta => Yleistä Coupe / Barchetta => Aiheen aloitti: artturi - Joulukuu 30, 2019, 12:07:35

Otsikko: Barchetan lattiamaton irroitus ja lämppärin kennon vaihto
Kirjoitti: artturi - Joulukuu 30, 2019, 12:07:35
Pitäisi saada Barchetasta lattiamatto kuivumaan ja samalla vaivalla vaihtaa lämppärin kenno kun vuotaa jalkatilaan nestettä. Keskikonsoli pitäisi saada irroitettua. Muutaman näkyvän ruuvin otinkin jo pois konsolin etureunasta ja yhdet takareunasta (läheltä jalkatilan lämpösuutinta), mutta mistä muualta konsoli on kiinnitetty?
Kiitos vastauksista jo etukäteen!
Otsikko: Vs: Barchetan lattiamaton irroitus ja lämppärin kennon vaihto
Kirjoitti: Uno_mas - Joulukuu 31, 2019, 00:59:05
Saa sitten purkaa melko runsaasti, että saa lämppärinkennon kaivettua näkyviin. Hommana melkosen p*seestä.
Kato sitten samalla airbagin ecun kohtalo. Lämppärin kenno kun vuotaa niin valuu suoraan airbagin ecuun ja se ei oikein glykolista tykkää.

(https://q9yeoa.am.files.1drv.com/y4muWQQW6fRj2E9PKOErneDpywCacWmNepmGg9O40fNn4obWQm5byx17px2mAWJ_zXEb_--XJ7r1AWjImVU0tg-1nA7xw2lTVyrYBFPDQYkXrjy-LZYxXAy8Ksw5BG7VFijNJmcAh-dntQ96VaVGcxbH8wmvCW7hqWedIHMm1uaI_k8fjpn7nqwRfWZQe215WHt?width=660&height=371&cropmode=none)
Tässä on päästy jo niin pitkälle, että lämmityslaite pöydällä kennonvaihdossa.
Tähän sitten päälle vielä penkit ja kynnyslistat pois niin lattiamatto taitaakin irrota. Tosin mun ei ole tarvinnut lattiamattoa irroittaa niin varmaa tietoa ei ole.
Toivottavasti sitten ei löydy lattiamaton alta mätää. Semmoisiakin meinaan on ollut.

Itse purin näin.
Ensin penkkien välistä tavaralokero pois. Pari ruuvia kotelossa, yksi edessä käsijarrun suojuksen alla.
Vaihdekepin pussin nostaa pois niin alla 4 ruuvia. Lähtee paneeli jossa kello ja sähkölasien napit.
Lämppärin etulevy. Radio pois, alla ruuveja. Puhaltimen nopeusnappi pois, alla ruuvi.

Nyt en muista tarviko kojelauta ottaa ensin pois vai keskikonsoli. Keskikonsolissa ei muistaakseni ollut jäljellä mitään piiloruuveja kunhan päälliset on purettu pois.
Ainakin mun auton kojelaudassa oli joku kohta kiinni pop-niiteillä. Olisko liittynyt repsikan airbagiin tai sitten sulake/reletelineeseen. Aikaa jo sen verran ettei kaikkea enää muista.
Mittariston kun poistaa niin takana on kojelaudan ruuveja. Ilmasuulakkeet irtoaa niiden sisällä olevia muoviklipuja vääntämällä, taisi olla 3 klipua per suulake.
Otsikko: Vs: Barchetan lattiamaton irroitus ja lämppärin kennon vaihto
Kirjoitti: artturi - Tammikuu 27, 2020, 12:26:20
Uno_masille kiitos vastauksesta. Lattiamatto on nyt irroitettu ja kuivumassa. Ajattelin vielä kokeilla saisiko kennon irroitettua niin ettei ihan kaikkea tarvitsisi kojelaudasta purkaa. Ilmoittelen sitten miten käy..
Vielä pari kysymystä olisi - eli ensimmäiseksi katto mekanismeineen on nyt tuossa lattialla ja se pitäisi saada pestyä/fiksattua. Onko katon avaamiseen autosta irroitettuna jotain vippaskonstia kun kahteenkaan henkilöön kattoa ei saa taitettua auki.
Toinen kysymys - onko tietoa mistä voisi löytää uuden tai paremminkin ehjän takapuskurin..?
Otsikko: Vs: Barchetan lattiamaton irroitus ja lämppärin kennon vaihto
Kirjoitti: Uno_mas - Tammikuu 27, 2020, 20:34:24
Se kennon irroitus ilman lämmityslaitteen irroitusta on mahdotonta, paitsi jos leikkaa rintapeltiin reiän, että saa kennon konehuoneen puolelle.
Ne konehuoneessa olevat putket joihin lämmityslaitteen letkut tulevat ovat itse kenno ja kenno tosiaan purkautuu lämmityslaitteesta rintapeltiin päin.

Katosta ja sen mekanismista ei ole omakohtaista kokemusta, kun ei ole tarvinnut sitä pidellä.

Barchettapartsista on tullut tilattua tavaraa useammalla satasella. Joka kerta on tullut tilatut tavarat ja yhteydenpito on ollut ihan priimaa. http://www.barchettaparts.com/ (http://www.barchettaparts.com/)
Omat faceliftmallin puskurit ostin aikoinaan saksan ebaysta, kun olivat siellä halvimmat.
Otsikko: Vs: Barchetan lattiamaton irroitus ja lämppärin kennon vaihto
Kirjoitti: artturi - Tammikuu 29, 2020, 16:30:07
Kiitos taas vastauksesta.
Eli lisää purkua tiedossa...  :o No eihän se purkaminen vaan se kasaaminen.. ::)

Barchettaparts onkin jo tullut tutuksi kun repeytyneiden tiivisteiden tilalle löysin sieltä uusia tilalle. Hyvä palvelu tosiaankin - voi suositella.

Paria puskuria kyttäilenkin ebayssa - pitävät aika korkeita hintoja niissä. Ja tietenkään niitä ei löydy valmiiksi oikeassa värissä  :D
Latviassa https://protuning.lv/en (https://protuning.lv/en) tekee puskureita lasikuidusta, mikähän niissä on laatu ja mittojen tarkkuus, onkohan kellään kokemusta?
Otsikko: Vs: Barchetan lattiamaton irroitus ja lämppärin kennon vaihto
Kirjoitti: Uno_mas - Helmikuu 02, 2020, 11:36:51
Joillain on sitten se lämmityslaite ajansaatossa jämähtänyt kiinni äänieristeisiin niin voi joutua kampeamaan,vaikka kaikki ruuvit olisikin jo irti. Mulla tosin lähti lämmityslaite irti ihan sovinnolla.

Nuo mun puskurit tuli Puolasta, tuncar oli firma. Tosin taitaa olla nykyään nurin, kun ei enää netistä löydy.
Lasikuidusta nekin on tehty. Olivat valmiiksi pohjamaalattu ja mitä maalarin kanssa juttelin eivät suuremmin pohjatöitä tarvinneet. Hyvin ne paikalleenkin sopivat. Eivät tarvinneet sovitusta.

Aina se jonkinasteinen riski on tilata etenkin ilman muiden kokemuksia. Sokkona mä ne tuncarin puskurit aikoinaan tilasin, mutta sillä kertaa kävi hyvä tuuri, kun olivat hyvin paikalleen sopivat.

Adblocker...

Ftcf.org pyörii ilmaisvoimin ja ainoa keino ylläpitää palvelinta on mainokset.
Toivoisimme, että et käytä adblockeria tällä sivustolla. Kiitos :)