FTCF - Fiat Tuning Club Finland

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.

Aiheet - AriFerra

Sivuja: [1]
1
Tekniikka / M32 laatikko
« : Joulukuu 15, 2015, 17:21:32 »
(Alkuun jossittelua: Jos aiheesta on jo oma topic, anteeksi, modet voinevat poistaa tämän.)

M32 laatikosta löytyy tältä(kin) foorumilta paljon infoa sieltä täältä. Oliko Fletch, ja moni muukin, jotka ovat aiheesta kertoneet? Tieto on kuitenkin siellä täällä ympäri forkkaa.

Pojalle saattaa tulla ekan auton osto eteen kohta. Meillä oli vuosina 2008-2012 07-vuosimallia 150 T-Jet. Poika sai pelkääjän paikalla sellaista kyytiä, että nyt hän harkitsee nimenomaan samanlaisen hankkimista.

Tuo laatikko vaan hieman arveluttaa. Vaikka omassani, kilometreillä 60 000 - 150 000, ei ollutkaan mitään ongelmia.

Jos tieto-taiturit viitsisitten, niin voisitte laittaa tähän otsikkoon infoa, tietoa, faktaa ja kuulopuheita ko. asiasta.

Kiitos.

2
Yleistä jutustelua / Museoajoneuvon vakuutus
« : Marraskuu 07, 2014, 14:27:53 »
Tästä löytyisi kuuklettamallakin, mutta koska tämä nyt on keskustelupalsta, niin avataan uusi otsikko tälle.

Jonkin aikaa sitten mainittiinkin, että ko. vakuutus on aika edullinen?
Paljonko se olikaan? Mitä se kattaa? Tarvitseeko siinäkin kasko erikseen ottaa?

Jokin enimmäismäärä ajtuissa päivissä per vuosi? Miten tuota valvotaan, vai onko vaan sanahelinää paperilla?

30 vuotta vanha, niin saa museorekisteröidä?

3
Yleistä jutustelua / Jalkapallo - futis- vihreän veran äärellä
« : Toukokuu 06, 2014, 00:06:19 »
Joku mainitsi, että tällä forkalla on hiljaista. Avataanpa siis uusi ketju. Otsikkoon liittyen löytyy tsiljoona asiaa, niin MM-, EM, UCL, Serie A, Veikkausliiga ja kaikkeen futikseen liittyen minulla. Katsotaan, jos saan jonkun mukaan keskusteluun, niin näistähän voidaan jutella ja mielipiteitä heittää.

Aloitetaan nyt kuitenkin hieman ikävämmällä asialla. Alfa-foorumille tämän jo laitoin, mutta koitetaan tuoda eloa tännekin laittamalla tämä:

Coppa Italiasta taistellessa futis näytti nurjempaa puoltansa. Kun kuulin lauantaina uutisia Roomasta, hetken jo kävi kauhioita mielessä. Pitääkö tässä vaihtaa futiksesta kendoon...

No, näitä sattuu, vaikka ei pitäisi ja järkyttävää se on. Näistä pitää vaan päästä yli, ja toivoa että idiootit karsiutuisivat vähitellen pois kannattajien joukoista. Italian ultrathan ovat, enkä edes katso vihreä-valko-punaisten lasien läpi, futiskannattajien tienraivaajia. Joku aika sitten tehtiin kysely suurimpien Englannin, Saksan, Ranskan ja Espanjan joukkueiden ultrien kannattajayhteisöille, ja tällaisia lausuntoja he antoivat:
"Italialaiset ultrat ovat olleet meille se suuri malli, jota olemme seuranneet."
"Ultrien arvokäsitykset, ne positiiviset, ovat syntyneet kaikkialla maailmassa nimenomaan italialaisen mallin mukaan."
"Italialaiset ultrat ovat kiintopiste. He ovat pitäneet kiinni identiteetistään."
"Italialaiset kaarteet olivat niitä, joita seurasimme inspiroituaksemme kannattajina."

Politiikka ja järjestäytynyt rikollisuus ikävä kyllä vaikuttavat ultrissa, joskus enemmän, joskus vähemmän. Italian Cupin loppuottelu siis pelattiin lauantaina Roomassa. Fiorentina - Napoli. Ennen ottelun alkua Violan ja Napolin kannattajat ottivat hieman yhteen, ja polizai ns. valvoi näitä yhteenottoja. Sitten astui kuvaan SPR. Suuri Perse Reikä (anteeksi kielenkäyttöni, mutta melko kireät tunnelmat Rooman tapahtumien johdosta), Daniele de Santis. Hän on, ikävä kyllä, yksi Rooman ultrien "capoista". Hän ampui laukauksen kohti noin kymmentä napolilaiskannattajaa jotka olivat sillä hetkellä hieman erillään muista (poliisin saattueen sisällä kuitenkin). Myös pari muuta laukausta ammuttiin, ja yhtäkkiä 3 napolilaista löydettiin maahan lyyhistyneinä. Yksi laukaus oli osunut parikymppiseen Ciroon, jonka hengissäselviäminen alkoi näyttää heti kyseenalaiselta, toisin kuin kahden muun jotka selvisivät pienemmillä vammoilla.

Miksi Santis osallistui ja teki tällaista? Ilmeisesti käytti tilaisuutta hyväkseen, ja sairas kun on, toimi kuten toimi. Kyseessä ei ole siis minkään tason "ensikertalainen" noissa puuhissa. Ensimmäisen kerran "Gastone" (nimi jolla kaveri paremmin tunnetaan) taisi olla suuremmin otsikoissa vuonna 1994, kun hänet pidätettiin poliisin puukotuksesta epäiltynä. Sitten myöhemmin vapautettiin, ja vuonna 1996 pidätettiin uudestaan. Tällä kertaa epäiltynä entisen Rooman "päämiehen" Franco Sensin kiristämisestä muutaman muun äärioikeistolaisen kanssa. On siis kiivas äärioikeistolainen, ja jotain yhteyksiä alamaailmaan on myös havaittu olevan (toki kellä Italian curvien capoista nyt ei olisi). Enimmäkseen äärioikeistolaisliikkeitä ja sen sellaista, yleisesti todettu todella päästään vialla olevaksi kaveriksi. Kantaa myös lähes poikkeuksetta myllyissä / stadionilla mukanaan "kättä pidempää", tällä kertaa hommat hoituivat 7,65mm puoliautomaattipistoolilla.

Kuvaavaa sille, kuinka paljon "valtaa" ultrilla on, kertoo se mitä tapahtui ko. matsia ennen Olimpicolla. Ennen kuin ottelu saatiin alkamaan, kävi vielä itse kapteeni Marek Hamsik curvan luona puhumassa tilanteesta "Genny a carognan" (Napolin capo) kanssa ja kertomassa että kannattaja sairaalassa ei ole kuollut. Genny kertoi Hamsikille, että ottelu voidaan pelata mutta curva tulee olemaan hiljaa koko ottelun ajan. Ottelu pelattiin, Napoli voitti, mutta ultrien keskuudessa tuskin kukaan tällä hetkellä paljoakaan iloitsee.
Fiorentinan ultrat ja kannattajat lauloivat ihan normaalisti, Napolin ultrat täydessä hiljaisuudessa koko ottelun lukuunottamatta vislauksia sekä taputuksia.

Napolin ammuttu kannattaja on siis koomassa, ja ilmeisesti tämä Santiskin joutui käsirysyyn koska sairaalaan vietiin. Nyt onneksi on pidätetty.

No, minä kun kieltä en osaa, en kovin paljoa asioista ja varsinkaan taustoista tiedä. Toivon vaan, että näin vahvat äärikannattajat eivät enää saisi ultriin kuulua. Ikävä kyllä, voin olla väärässä, ja rikollisuus ja ääripolitiikka on niin kiinni asiassa, että ihan helposti asiat eivät paremmaksi muutu. Tottakai tämä episodi tietenkin oli jäävuoren huippu, joita tapahtuu n. kerran kymmenessä vuodessa, mutta sekin on liikaa.

Lopuksi positiivisia asioita: Vaikka Roma ei scudettoa saalistanutkaan, Serie A:n toinen sija vie joukkueen UCL:ään! Wahoo, tulispa syksy nopiaan, jotta uusi UCL-kausi alkaisi. Ai niin, täytyyhän ensin kesästä nauttia, vaikkapa katsoen Brasseissa pelattavaa WC2014 turneeta...

4
Yleistä (Muut uudet Fiatit) / 500L
« : Huhtikuu 16, 2014, 07:39:46 »
(Eikö ällästä ole omaa otsikkoa? Vai enkö vain totuttuun tapaani löydä/osaa? Modet saa poistaa tämän jos ko. otsikko löytyy.)

500L. Tunnustaako kukaan foorumisti omistavansa? Kun auto esiteltiin, se jakoi vahvasti mielipiteitä. Mitä kauemmin olen autoa katsellut (kuvia verkosta ja satunnaisia bongauksia liikenteessä), sitä enemmän olen tykästynyt.

Tärkein asia minulle tällä hetkellä ovat takamatkustajan tilat. Kuvissa ne näyttävät suht hyviltä, mutta livenä en ole päässyt testaamaan. Mielenkiintoista olisi verrata niitä vaikkapa Scenicin takatiloihin. Luultavasti ovat pienemmät, mutta kuitenkin selkeästi suuremmat kuin Bravossa?

Pahin este auton hankkimiselle minulle kuitenkin tullee olemaan olematon moottorivaihtoehto Suomessa. Bensakoneitako ei ole Suomeen tuotu kuin yhtä mallia, 95 heppaista? En nyt välttämättä mitään tykkiä tarvitse, mutta onhan 95 hevosta nyt järkyttävän vähän nykyautoissa.
Toivottavasti joku joka omistaa ko. auton tuolla koneella, oikaisee ennakkoluuloni.

5
Yleistä jutustelua / Frisbeegolf
« : Elokuu 01, 2011, 11:14:55 »
Ovatko foorumistit pelailleet sitä "rennompaa" Golffia? Ratoja löytyy Suomesta jo yli 140, ja lähes kaikki ovat maksuttomia.

6
Bongasinhan upean tila-auton Gardalla käydessäni.
http://www.aijaa.com/v.php?i=6497981.jpg
http://www.aijaa.com/v.php?i=6497985.jpg

Doblojahan on tuotu Suomeen pakuina. Tietääkö kukaan, onko noita tuotu Suomeen takapenkillä ja ikkunoilla?
Ilmeisesti mallia kuitenkin yhä valmistetaan?

Entäpä sitten Multipla? Onko kellään tietoa, onko mallia koskaan tuotu Suomeen?
Valmistetaanko Multiplaata enää?

Tähän samaan viestiketjuun voisin mielelläni saada kaikennäköistä vinkkiä mahdollisesta käytetyn auton tuomisesta Suomeen.
(itsellä ei mitään hajua mitä prosessissa tapahtuu ym)
Löytyykö linkkejä ulkomaisiin (lähinnä Saksa ja Italia) käytettyjen autojen myyntisivuille?
Onko ylipäätään mahdollista itse hoitaa hommaa? Paljonko verot ovat?
Onko asiaan erikoistuneita liikkeitä Suomessa? Jos on, paljonko kustannukset nousevat?
Mitä jos ko. mallia ei ole koskaan tuotu Suomeen, tuleeko suuria ongelmia rekisteröinnissä tms?

Ja tuhat muuta kysymystä. Kertoilkaa te jotka tiedätte, kun sopivaa luppoaikaa löytyy. Kiitos!

7
Yleistä (Uusi Bravo) / Noviisit kysyvät sekalaisia
« : Huhtikuu 03, 2009, 14:11:31 »
Anteeksi, jos vastaava topic on olemassa. Etsin mutta en löytänyt.
Muutenkin muoto on väärä, pitäisi olla yksikössä eikä monikossa, sillä lienen ainoa noviisi täällä.

Stilo 130, vm -03 minulla oli vuosina 2006-2009.
Moitteeton peli, ja olin tyytyväinen suorituskykyyn.

Eilen hankin Bravon.
Ensirekisteröinti on suoritettu 14.09.2007, kilometrejä takana 54k.
Tuoksuikin vielä uudelta, vaikka ei tuon ikäisten enää kai pitäisi.
Onkohan automyyjillä jotakin spraytä, jossa lukee kyljessä: "Uuden auton tuoksu"? ;D

Nyt vihdoin se kyssä. Vaikka tuo Stilo minulla olikin, olen aivan noobi sekä auto että varsinkin Fiat asioissa.
Koittakaa siis kestää kun kyselen...

Mallin virallinen nimi lienee Fiat Bravo 1.4 T-Jet. Olenko oikeassa?
Sport malli ei ole kyseessä. Mutta rek.ote kertoo tehoja olevan 110 kw.
Manuaalissa lukee että vehkeessä on polleja 150 (149?).
Miten tuo sport eroaa tästä normimallista?
Erilainen alusta? Tehot kuitenkin samat?

Ymmärsin että vääntölukemat ovat erilaiset sport ja normimalleissa?
Sportin kiihtyvyydeksi ilmoitetaan 8.2 sek?
Jos normimalli kiihtyy hitaammin, mutta tehot ovat samat, mikä tekee eron kiihtyvyyteen?
Vääntö? Välitys?

Onko kaikkien T-Jet mallien maskissa jokin merkki?
Vai pelkästään sportissa? Vai onko lisävaruste?

Tässä nyt aluksi muutama perushuttukyssä.
Kiitän jos vaivaudutte valistamaan.


Sivuja: [1]

Adblocker...

Ftcf.org pyörii ilmaisvoimin ja ainoa keino ylläpitää palvelinta on mainokset.
Toivoisimme, että et käytä adblockeria tällä sivustolla. Kiitos :)