Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - eeppos

Sivuja: [1] 2 3
1
Yleistä (Stilo) / Stiklo 1,6 jakoremmin vaihto.
« : Marraskuu 17, 2018, 22:41:23 »
Se onnistui vielä, kk yli ajan. Kiristintrissa oli rungoltaan ohuempaa teräspeltiä. Sellainen väsähti 3kk yliajalla eräästä 1,6 Bravasta. (Sama kone!)Tätä nyt poisotettua ennen olikin jäykkärunkoisempi trissa. Se olisikin ehkä kestänyt alkuperäisen vaihtovälin.

2
Yleistä (Stilo) / Polttimon jousi
« : Elokuu 21, 2018, 07:45:03 »
Irtosi, onneksi jäi hyppysiin. Kun polttimo ei pysynyt paikoillaan sen vertaa, että olisi jousen saanut laitettua ja polttimo pysynyt kuosissaan, niin: Irrotin lyhdyn tyyliin: pyörä pois, lokari pois, puskuria sen verran irti, että sai lyhdyn käteen. Sitten vaan jousi paikalleen ja korvakkeiden pieni suppuuntaivutus. Jousi pysyy. Sitten vaan kasaukset. Hyvin suunniteltu auto, kun näin helpolla pääsee..  :) Nyt on mahdollista saada polttimot vaihdettua yläkautta. Oikealle puolelle tehty sama aiemmin, siinä myös johdinnippu siirretty paisuntasäiliön taakse, tuli tilaa lisää. Suojakannen laitossa tarkkana, ettei sumaripolttimo irtoa...  Lokarin irrotuksessa vielä plussaa se, että sai kurat pois helmasta.

3
Yleistä (Stilo) / Jyrinää
« : Huhtikuu 16, 2018, 08:52:53 »
On alkanut kuulua. Ei vielä välyksiä pyörien laakereissa. Seurataan tilannetta. Ääni ei ole mitenkään vieno!

4
Yleistä (Stilo) / Stilo 1,6 16V laturinremmi
« : Tammikuu 27, 2018, 22:32:59 »
Meni vaihtoon. Vain 2-3v ja 20tkm. Remmin merkki Gates. Urapuoli täynnä katkeamia.

5
Yleistä (Stilo) / Stilon ajovalot.
« : Lokakuu 12, 2017, 15:19:35 »
Sammuvat kesken ajon, hetkeksi. Olisiko tyyppivikaa tai muuten tuttua vikaa. Ja mistä löytäisin ainakin ajovaloja koskevat kytkentäkaaviot. Paikkoja on tutkittu, mitään selvää vikapaikkaa ei vielä selvinnyt. Paitsi konehuoneen sulakerasia, siinä oikeanpuolinen sulake, keltainen, aiheutti katkoksia, käyntiinkin. Tämä korjattu, rasia purettu ja väliliittimet tiukattu. Muutenkin putsattu. Siitä ei enää johdu,  vika jatkuu.

6
Yleistä (Stilo) / Stilon konepellin avaus.
« : Heinäkuu 20, 2017, 19:59:51 »
Miten saisi auki, kun avausvaijerissa vikaa. Luultavasti poikki, tai irti lukosta? Ei kuitenkaan avaudu "punaisella vipstaakilla". Voisinko saada jopa kuvaa lukkomekanismista, suoraan ylhäältä kuvattuna? Jos ei muuten, niin yv:n kautta.

7
Yleistä (Stilo) / Vain lampunvaihto.
« : Toukokuu 19, 2017, 21:34:53 »
Olipa helppoa, vasemmalle puolelle, kun akku ja akkukotelo oli irrotettu. Syy tähän oli ilmansuodattimen vaihto ja risan suodatinkotelon vaihto. Samalla pohjasuojan irrottamisella vaihtuu myös öljyt. Kotelohommat eivät menneet aivan heittämällä.

8
Yleistä (Stilo) / Airbag-vikaa.
« : Joulukuu 20, 2016, 10:53:43 »
1,6 16v-2003-Stilossa taas Ab-vikaa. Poistuu välillä. Joskus auttanut penkinalustaliittimien tarkistukset. Mutta taas sama juttu?. Löytyy rajoitettu kytkinkaavio vasemman sivun heebeleistä, mutta mittaukset edellyttäisin keskikonsolin purkua. Kun on joskus sivuverhoturvatyyny vaihdettu.

9
Yleistä (Stilo) / Stilon takajarrut.
« : Marraskuu 04, 2016, 09:09:38 »
Vaihdoin talvirenkaat alle. Takajarrut jumittivat, taas. Palat olivat kuluneet liki puoliväliin. Mutta aavistuksen verran vinoon, se riitti jumittamaan. Uudet palat (Brembo) ja se oli siinä. satulat näyttivät muutoin olevan ok, männätkin kiertyivät tuskailematta, pelkin kärkipihdeinkin. Käytin silti ao. työkalua, se toimii. Männän jumitus "onnistuu" sitä helpommin, mitä kuluneemmat palat ovat. Männän alareunan ja jättöreunan väli lyhenee, mäntä pääsee kallistumaan enemmän. Siinä sitten myös satulan sylinteri voi saada siipeensä.

10
Yleistä (Stilo) / P1687 löytyi katsastuksessa.
« : Lokakuu 24, 2016, 08:35:13 »
Ja hylky tuli. Koodi liittynee ryyppyyn, ilmaläppään? Toimivat kuitenkin. Päästötkin ok.

11
Yleistä (Stilo) / Kysymys Stilo 1,6 16V. 2003 pakoputkista
« : Huhtikuu 23, 2016, 14:38:32 »
Onko suosituksia kokemuksia eri ostopaikoista, eri merkeistä. Nyt pitää uusia kaikki katista taaksepäin. Alkuperäinen? takapöntto on kaksoisvaipallinen. Tosi uloin vaippa jo lähtenyt. Edessä haitari alkaa olla valmis.

12
Tekniikka / ELM327-ongelmat
« : Tammikuu 25, 2016, 12:07:38 »
Tuli hankittua tuo, sinihammasversiona(e-ville.com). Vaan ei tahdo toimia. Paritus onnistui kyllä, tietsikka huomioi. Mutta ei yhteyttä. Kokeiltu mukana tulleella scantoolilla, myös multiecuscannilla. Tietsikkana kannettava Vista. Onko tästä elm327-härpäkkeestä positiivisia kokemuksia, tietoja toimivuudesta ja millä ehdoin. Pitäisi saada Stilo 1,6 16V 2003 viattomaksi, halvalla.

13
Yleistä (Stilo) / Stilo 1,6 moottorilämmitin
« : Tammikuu 05, 2016, 19:03:07 »
Olisiko tälle muuta paikkaa, kuin alkuperäinen, vesipumpun perään laitettava. Esim. iso alavesiletku syylärin takana, alhaalla. Nyt riippuisi siitä, saisiko happitunnistimen irti. Sitä myöten pakosarjan suojapelti.....

Ps. Happitunnistin ja suojapelti jo irti! Nyt pitää löytää uusi kaulus happitunnistimelle, koska  kauluksessa tunnistimen tiivisteosa murtunut irti..

14
Ja ylävesiletku ei lämpene. Huono joutokäyntikin vielä. Pakkastakin vain 10 astetta. Uudet tulpat, Boschin iridiumit, 1 uusi puola. Bensankulutus näyttäisi lisääntyneen.  Jakohihna vaihdettu hiljan, korjattu myöhemmin puolenhampaan ajoitusvirhe, joutokäyntiongelman takia, joka jatkuu, vähäisempänä. Nyt kysyn oletettavaa syytä käytökseen.

15
Yleistä (Stilo) / Stilon takajarrut.
« : Marraskuu 13, 2015, 10:13:14 »
Olivat taas pahasti laahaavat. Palat suoraan kuluneet. Liukutapit ok. Männät ok*. Syy taisi olla palojen taustojen ruostekarppa, yhdessä palojen selkäpuolen muun hilseilyn. Muuta syytä ei ollut, kun uudet palat laitoin. Entiset palat eivät vielä olleet edes paljon kuluneet. Satulatkin vaihdettu vuosi sitten. Ja laitettu yleisesti puheena olevia suoja/voitelu-aineita, säästämättä. *Huomaa mm. siitä, kun jarruja helpatessa mäntä ottaa vähän sisäänpäin, kuten pitääkin.

16
Yleistä (Stilo) / Stilon sytkäpuola.
« : Marraskuu 08, 2015, 10:41:16 »
Löytyisikö tietoa puolan ominaisuuksista, sisuskaluista, jne. Myös kipinävalokaaren kestoajasta, jne.

17
Yleistä (Stilo) / Stilon joutokäynti.
« : Lokakuu 24, 2015, 11:30:09 »
1,6 16V. 2003. Rupesi takkuamaan jakohihnan vaihdon jälkeen, välittömästi. Käy epätasaisesti, miltei sammuakseen välillä. Toisinaan "nykäisee" joutokäyntikierrosluvun normaaliksi. Muuten liikkuu ja lähtee, kun monottaa. Aiemmin ollut ongelmia kaasupolkimen asentoanturissa,  silloin myös sammuili ja muutenkin kävi ja kulki vain joutokäyntiä, ei totellut petaalia. Voisiko kampiakselin asentoanturi olla nyt viallinen.
Ps. Näyttäisi nykyiset jakohihnan trissat, myös kiristin ja vesipumppu kestävän ehkä toisenkin hihnan, nyt vain hihnassa alkava poikittainen halkeama. Mutta mikä trissa on se hammastettu, vain trissa?. Sitä ei vaihdettu, kuuluukohan ohjelmaankaan.

18
Yleistä (Stilo) / Stilon etujousien vaihto.
« : Lokakuu 20, 2015, 09:07:42 »
Molemmat(TRW) jo vaihdettu. Meni oikeastaan ongelmattomasti, kun hankin pari jousipuristinta(Biltema) lisää, siis neljällä. Siksikin, että näin puristimet eivät pääse lipsumaan, koska ovat toisissaan liki. Tasaisesti vaan kiristelee. Ensin kahdella sen verran, että saa toiset kaksi seuraavien jousilankojen yli. Alajousilautasen lisätuki on hyvä poistaa operaation ajaksi. Yläjousilautasen kanssa tarkkana.
Jousi ollut poikki (8cm alapäästä) jo useamman katsastuksen ajan, vasta nyt viimeisessä huomattiin. Nyt rengasmelukin tuntuisi vähentyneen.

19
Yleistä (Stilo) / Stilon jakopään kotelo
« : Lokakuu 13, 2015, 14:34:25 »
Laitoin ostetaan-palstalle ilmoituksen. Syy: vastamutterit pyörii sisemmässä osassa. Ei siten saa koteloa pois, kuin särkemällä?. Onko tuttua. Viimeksi tehdyssä remminvaihdossa olisi oltu viisaita, jos ruuveja ei olisi kuivana laitettu, tai jos peräti lukitteen kera?      Aurasta löytyikin kaikki kotelo-osat! Siellä olisi myös muuta hyvää osaa, farkkustilosta.

20
Yleistä (Stilo) / Huomioita Stilon 1,6 2003, jarruista.
« : Marraskuu 16, 2014, 14:00:05 »
Aloin tutkia jarrulaahauksia. Yksi syy näyttää olevan liukutapin voitelun jähmeys, mm. Al-tahna ei hyvä, ei myös CRC:n Bräklube, joka vaikuttaa liian jäykältä. Vanhat rasvat pois jarrukleanerin ja kapean kangasuikaleen, sekä 3mm ruuvarin avulla. Tapin pitää liikkua oikeastaan kitkatta, vain vähän raskaasti. Nämä auttoi parantavasti takajarruihin. Satuloina tehdaskunnostetut, joita ei oikeastaan voi kehua, koska tuntuvat niiden männät liikkuvan vaikeasti, sisäänpäin, jarrutuksen jälkeen. Varsinkin käsijarrun.
Etupaloista räpsäisin palojen selkäpinnoilta kumipäällysteiset pellit liimakerroksineen pois. Kumit oli jo väsähtäneet, vuoden jälkeen. Paloissa ei saisi olla mitään joustavaa, joka "söisi" männän vähäisen, tai olemattoman paluuliikkeen. Oikeastaan näyttäisi siltä, että kun satulaa vähän liikuttaa saadet mäntää sisään, palat laahamatta, kohta vetää männän taas ulos ja laahaa. Eteen liukutapit samoin kujein. Ilmattukin on, reippaasti, koneen käyden, vielä jarrupetaali painuu n.5cm, ennen nappaamistaa. Kun ei ole autoni, en tiedä tuota vapaaliikettä.
Näin meillä......Homma selvä, jarrut toimivat.

21
Helpdesk / Tiedotteet / Mainokset
« : Marraskuu 13, 2014, 00:55:15 »
Huomasin vasta, että ainakin aloitusivulle on tullut isot mainokset. Onko hyväksyttyä? Kävin tänään koneen läpi CCleanerilla.....

22
Yleistä (Stilo) / Talvirenkaat.
« : Marraskuu 10, 2014, 15:55:05 »
Kun puhutaan nastarenkaista Stiloon, niin löytyykö kokemuksia hiljaisemmista nastarenkaista. Nyt käytössä olevat Hakka 4:t kyllä ovat hyvin meluisat. Koko auto taitaa olla "herkkä" rengasmelulle. Hakka 8:sta on monensorttista mielipidettä, riippunee automerkistäkin?

23
Yleistä (Stilo) / Stiloon päiväajo-led-valot
« : Helmikuu 17, 2014, 10:14:05 »
Miten voidaan kytkeä, varsinkin siten, että myös takavalot palavat. Mistä voisin löytää 2003, 1,6 16V kytkentäkaavion.
Ps. Tässä on valoautomatiikka.

24
Tekniikka / RVS:ää 1,6 16V-Stiloon
« : Joulukuu 04, 2013, 12:35:42 »
Vuoden 2003 Stilolla ajettu n. 90tkm. Onko kokemuksia RVS:n käytöstä, vaikutuksista tietoa.

25
Yleistä (Stilo) / Stilon käsijarrun säätö.
« : Marraskuu 25, 2013, 11:09:58 »
Kysytäänpä täältä, kun "heinästä" ei Stilosta ole. Ja ei heti tarvitsisi ruveta purkaa paneleita, koska tullee puolet turhaan puretuksi, jos ei heti osu........

Sivuja: [1] 2 3