FTCF - Fiat Tuning Club Finland

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.

Aiheet - miqum_86

Sivuja: [1]
1
Yleistä (Bravo/a & Marea) / Bravon sumarit pimeni, missä vika?
« : Syyskuu 01, 2013, 11:57:24 »
Bravon sumarit pimeni, merkkivalo palaa kytkimessä, eli ilmeisesti ainakin johonkin virta liikkuu kytkimeltä. En tiedä, paloiko polttimot. Miten nuo irtoaa, irroitin ruuvin ja koetin alkaa vääntelee irti, mutta ei iljennyt väkivaltaa käyttää. Missä sumareiden rele? Entä sulakkeen numero? Sulakeboksissa on kaksi sulaketta sumareille mutta kumpikin ehjiä?

Mikä polttimo? Käyn nyt tossa varuiksi hakemassa ainakin ne polttimot, kun kylälle menen.

2
Tekniikka / Bravo 1,4 12v 98' röpötys/puutuminen yläkierroksilla
« : Heinäkuu 08, 2013, 20:15:09 »
Otsikon mukainen ongelma piinaa. Ilmanputsari vaihdettu ja kaikki paitsi se iso liitin koneen päällä käytetty auki ja ruutattu kontaktisprayta. Edellisen omistajan toimesta uusittu sytkäjohdot. Tekee enemmän omasta mielestä tukkoisena ja viikon ajamattomuuden jälkeen, kuin vaikkapa päivittäisessä ajossa (tässä lomalla ollut montakin päivää jouten). Bensana olen pitänyt 98, koska omasta mielestäni viinan voi nauttia pullostakin polttoaineen sijasta. Sen koneen päällä olevan liittimen avauksesta jos jollain olisi tietoa, olisin erittäin kiinnostunut, koska en ole uskaltanut pahemmin repiä. Ja onkohan jollain tietoa, auttaisko sellainen ruiskumoottoriin tarkoitettu puhdistuslitku mitään?

3
Projektit / Se ensimmäinen: Bravo 1,4 12v 98'
« : Toukokuu 22, 2013, 15:24:31 »
Terve kaikille arvon foorumilaisille.

Uusi Fiat-fanaatikko esittäytyy. Olen ollut jokseenkin polvenkorkuisesta autotallilla mukana, ja enempi tai vähempi korjannut (tuhonnut) kaikenlaisia koneita ja vehkeitä pienen iän. Autoja on ollut kolmisenkymmentä kortin saannin jälkeen tässä 8v aikana, muutamia jo ennen sitäkin. Merkkifanaattisuutta ei ole koskaan ollut, mutta ensimmäisen käyttö-Fiatin ostettua tunsin pienen poltteen rinnassa (tai sitten se oli se parin päivän juomaputki, joka maksaa korvensi :P). Tosiaan yksi fiude on ollut aiemmin, 128 oli peltorallikäytössä 2000-luvun alkupuolella. Mutta siitä ei sitten enempää.

Ostin sunnuntaina kuvissa näkyvän kaunottaren, jota Lissuksi olen kutsunut Linda Lampeniuksen mukaan :DAuto oli Hämeenlinnassa jobbarin pihamaalla, juuri leimattuna ja vailla uutta omistajaa. Hetken auton ympärillä pyörittyä kaupat sovittiin ja kohti kotia poistui tyytyväinen kuski :) Hinta jääköön arvoitukseksi, mutta erittäin huokea kuntoon ja kilometreihin sekä yleisolemukseen nähden.

Kotimatkalla korkeammilla nopeuksilla huomasin, että autossa jonkun verran nypyttää kaasu, muttei häiritsevästi. Kotiin päästyä avasin pellin, ja tutkailin pistokkeita ja johtosarjoja, ne olivat osaksi erittäin likaisia ja huomasin ettei ilmanputsarin vaihdosta ollut mitään mainintaa huoltokirjasessa. Putsailin CRC:llä liitimiä ja pistokkeita, ja vaihdoin uuden putsarin. Entinen olikin jo hetken kerinnyt muhia paikallaan. Uudet tulpanjohdot oli näemmä vaihdettu, liekkö sitten oireillut jo edellisellä omistajalla. Joka tapauksessa vedot parani, ja tuntui käyntikin tasaantuneen huomattavasti. Edelleen tuntuu pieni nypytys, muttei enää niin paha, kuin aiemmin. Pari kuvaa putsarioperaatiosta:

Onko se iso liitin siinä heti virranjakajan päällä mimmoinen irroitettava, ei tohtinut alkaa summamutikassa kiskomaan ja vääntelee, kun oli monimutkasen näkönen lukitus? Muita mahdollisia vikapesäkkeitä, jotka olisi hyvä eliminoida?

Muutakin pientä tuli siinä samalla tehtyä, kun pelti oli auki, vaihtelin vähän kontrastia ja kiiltoa antamaan tämmöiset:


 
Tarkoitus pieniä, silmäänpistämättömiä modauksia tehdä, takalasin pyyhkimen poistoa (ei toimi muutenkaan), merkkien poistelua ja listojen maalailua. Ehkä alustasarja ja pari tuumaa isommat kiekot. Ledivaloja ja muuta mukavaa. Sisustaan tulossa äänentoistopuolen päivityksiä, ja halogeenien korvaaminen ledeillä.

Tämmönen prokkis siis, ei muutakun kehumaan ja haukkumaan ja suuntaa-antavia vinkkejä mitä, missä ja miten :)

Sivuja: [1]

Adblocker...

Ftcf.org pyörii ilmaisvoimin ja ainoa keino ylläpitää palvelinta on mainokset.
Toivoisimme, että et käytä adblockeria tällä sivustolla. Kiitos :)