FTCF - Fiat Tuning Club Finland

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.

Viestit - AriFerra

Sivuja: [1] 2 3 ... 21
1
Yleistä (Uusi Bravo) / Vs: Mitä teit tänään Bravollesi ?
« : Joulukuu 04, 2017, 21:41:38 »
Kahdeksan vuotiailla renkailla huono kitka? Mietaakin yllättyi.

Kyllähän sinä automiehenä tiedät, minkälaista on noin vanha kumiseos. Vaikka nastat olisivatkin tallessa.

2
Yleistä (Stilo) / Vs: Mitä teit tänään stilollesi?
« : Joulukuu 27, 2016, 13:56:04 »
Stilosta oli TAAS ajovalopoltin kuskinpuolelta pimeenä no sen vaihdoin kiroillen parkkipaikalla viikko sitten, no nyt pimeni apparin puoleinen, mieleen tuli jo aikaisemmat kokemukset em. toimenpiteestä rystyset ruvella, mutta eikun Motonettiin uutta hakemaan.
Huomasin Motonetin pihalla olevan "huoltopisteen" ja kurvasin siihen kysyen onnistuuko polttimon vaihto? ystävällinen kaveri sanoi toki, ei kun konepelti auki ja uusi polttimo tilalle (Bosch 4,95e) ja pelti kiinni.
Vaihto oli ilmainen ja palvelu hyvää KIITOS MOTONET Porvoo.

Sait selvästi pärstäbonusta  ;D. Ohjeistus heillä on, että polttimonvaihdosta veloitetaan 3 €.

3
Yleistä (Uusi Bravo) / Vs: Bravo ja Suomen talvi
« : Joulukuu 13, 2016, 20:02:30 »
Eikö jollakulla mennyt kakkendaaliksi sisäkiertoa ohjaava läppä (akseli poikki tms)? Varmasti huurtuu, jos on sisäkierto koko ajan päällä!

Pitäisi olla helppo testata; puhallin täysille ja sitten vaan napsutellaan sisäkiertoa päälle/pois. Puhaltimen äänen pitäisi muuttua sen mukaa, onko ohjaamosta ilmaa ottava luukku auki vai kiinni.

Lainaus
Meiän autossa on manuaali ilmastointi.

Kyllä. Vuoden 2007 T-Jet. Olisko ollut joskus 2011 kun sisäkierto jumittui päälle. Kahden päivän duuni kun purkivat kai kojelaudan irti ym. Mulla siis oli automaatti-ilmastointi, mutta eikös manuaalisessakin läppää liikuta akseli joka mennä poikki voi?

Kun huurtuminen alkoi, hetki (siis monta päivää) meni ennen kuin hiffasin missä vika. Pari ikkunaa kun ajossa laittoi raolleen, huurre poistui ja sen johtolangan avulla syy selvisi.

4
Uusi jäsen täällä kirjoittelee. Käyttöautona minulla Fiat Stilo JTD MW, mutta nyt tuli haettua Hollannista 2000 vuosimallin HGT Punto kouluprojektiksi. Auto siis talvet poissa ajossa ja tarkoitus fiksailla sitä silloin.


Upea!

5
Yleistä Fiateista / Vs: Huolto hintoja
« : Joulukuu 13, 2016, 19:33:29 »
Tilasinpa Heikalta FiLaRosta sitten uuden propun, jotta uskaltaa ensi kerralla homman itse tehdä.

Paljo kustantaa? Motonetistä saa ainaki stilon 1.8 (ja 20v coupén) koneeseen öljypropun.

Aargh...en yhtään muista paljon maksoi. Ei ollut kallis kuitenkaan. Tuohon ko. koneeseen ei löytynyt Motonetista, tosin jollakin spessutilauksella olisivat kyllä hankkineet.

Heikasta puheenollen, soitin FiLaRoon erästä toista asiaa pari viikkoa sitten. En tiedä oliko aprillipäivä tai kuulinko väärin, mutta FiLaRon kaveri sanoi: "Heikka ei ole enää meillä töissä, lähti veturinkuljettajaksi."   ???
Nyt jos Heikka tätä luet, korjaappa äkkiä väärinkäsitys...  ;D

7
Yleistä (Stilo) / Vs: Stilon tuulilasinpyyhkijät temppuilee
« : Marraskuu 20, 2016, 10:36:20 »
Okei, vau ja kiitos.

Tossa muuten on vakkari, mutta epäilen että on jälkikäteen asennettu, koska toimii mutta mittarissa ei pala vihreä valo.
Tässäkin tapauksessa paketti olisi siis tuo eka?

8
Yleistä (Stilo) / Vs: Stilon tuulilasinpyyhkijät temppuilee
« : Marraskuu 19, 2016, 12:03:23 »
Tästä Fletchin kanssa hieman YVllä juteltiinkin, mutta laitanpa tännekin.

Stilon pyyhkijät lakkasivat toimimasta kertalaakista, palautuivat nolla-asentoon kyllä.
Takapyyhin viiksestä toimii, samoin pesu.

Pajalla mittailivat. Sulakkeet ja releet ok. Moottori testattu, ok. Rele kytkeytyy, ok. Viiksen liitos tarkastettu, ok.

Loppudiagnoosi: Moottorilta puuttuu ohjaus. Vika kenties viiksikatkaisijassa tai bodycomputerissa. Vaatii lisätutkimuksia.

Joo, kauheat antipatiat mukanani menin Lahen Mega-autoon. Huoltoneuvoja osoittautui yllättäen fiksuksi, ystävälliseksi ja asianosaavaksi hemmoksi. Oli varma, että suht pienellä duunilla heidän sähköri saa vian paikallistettua. No, katsellaan ja kuunnellaan mitä ensi viikon perjantaina tapahtuu.

Jos viiksipaketti menee uusiksi (400 €), kovastihan se kirpaisee kun auton arvo on n pari tonttua. Toisaalta, uutta halpaa jos alkaa etsimään, tiedä taas mitä saa. Enkä varmaan jaksa alkaa metsästämään tuota viiksipakettia purkaamoiltakaan. Niitä käsittääkseni on useita versioita eikä ihan helpolla selviä sopiiko käykö tahi eikö.

9
Yleistä jutustelua / Vs: Mikä tänään ilahduttaa-keskustelu
« : Syyskuu 30, 2016, 10:22:58 »
Melkein päädyin ostamaan Stilon mutta täpärästi vältyin siltä kun joku halusi sitä enemmän kuin minä.

En myönnä...  ;D

Tänään ilahduttaa kauden kolmas derby. Elokuun derby meni ilman hulinoita, ekassa iltapaskat saivat hekumoida jalkapallohuliganismista. Saas nähä tänään, osoittautuuko Pöllöliiton päätös antaa pelata derby perjantaina huonoksi päätökseksi.
Niin tahi näin, stadi on tänään sinivalkoinen! Ei röda.

10
Yleistä (Stilo) / Vs: FIAT Stilo kysymyksiä
« : Syyskuu 29, 2016, 07:25:20 »
Onkos teidän Stiloissa kaikissa ASR-namiska? Mulla oli vuosina 2006-2009 vuoden 2003 1.8 bensa Stilo jossa tuo "nappula" oli. Nykyisessä kakkosautossa, Stilo 120 JTD vm. 2006 ei sitä ole.

Onko näin, että kun tuota nappulaa ei ole, se tarkoittaa sitä että luistonesto autossa kuitenkin on, sitä ei vaan saa kytkettyä pois päältä?

11
Yleistä Fiateista / Vs: Huolto hintoja
« : Syyskuu 20, 2016, 19:57:05 »
Öljyjen ja suodattimen vaihto 15€. Simola, Porvoo.

Omat öljyt ja suodatin siis oli minulla. Itse olen noihin vanhempiin autoihini vaihtanut, mutta nyt oli pieni epäilys öljypropusta kun minulle uusi auto (Stilo 120 JTD) kyseessä. Eikä se ihan ongelmitta auennutkaan, kuusiokanta on kulunut hieman pyöreäksi. Joten mielelläni 15 eukkoa ammattilaiselle maksoin.

Tilasinpa Heikalta FiLaRosta sitten uuden propun, jotta uskaltaa ensi kerralla homman itse tehdä.

12
Yleistä Fiateista / Vs: fiat myynti/metro-auto
« : Syyskuu 15, 2016, 12:09:04 »
Kai te olette laittaneet ko. liikkeeseen palautetta? Ja mieluiten jollekin esimiehelle. Jos kukaan ei tuo tuollaista perseilyä julki, tuskin muutosta tapahtuu.

13
Yleistä (Uusi Bravo) / Vs: Uusi Bravo 2007 >
« : Elokuu 29, 2016, 10:06:29 »
Minkälaisia kokemuksia Bravon 120 hp dieselmoottoreista? Eikös tuota moottoria käytä muutkin automerkit ja on jopa aika "arvostettu" kone? Säännöllisesti huollettuna 300 000 kilometriä ajettu motikka on vasta puolessavälissä elämäänsä, jos sitäkään?

14
Yleistä (Punto) / Vs: Moottorin vikavalo vilkkuu
« : Kesäkuu 08, 2016, 11:25:03 »
Sunnuntaina kaveri luki systeemit. Päästöjä herjasi. Nollasi koodin ja valo sammui. Ei ole ainakaan vielä syttynyt uudestaan. Tosin lyhyitä matkoja poika tuolla autollaan vain ajaa.

Hieman alan kallistua siihen, että kyllä se poikien hihnanvaihto onnistui, eikä tuo vikavalon syttyminen siihen liittynyt. Mutta voihan olla että kuitenkin...täytyy seurailla tilannetta.

15
Yleistä (Punto) / Vs: Moottorin vikavalo vilkkuu
« : Kesäkuu 03, 2016, 11:29:30 »
Osaisko PehmoLelu, fiat11 tai kuka vaan sanoa tuosta Tupun tapauksesta ja vikavalosta?

Jos jako ei ole täysin kohdillaan, tekeekö se siis nimenomaan tuota että valo vilkkuu?

Pojan Bravaan (2001 1.6 16-v) pojat vaihtoivat jakohihnan. Kaikki kuulemma onnistui hyvin. Kolme päivää myöhemmin vikavalo alkoi palamaan. Ei mitään oireita autossa. Kone käy nätisti, ei kuluta bensaa normaalia enempää, kaikki ok paitsi vikavalo palaa.

Tuttuni lupasi sunnuntaina lukea koodit. Pelkään vaan, että perusilmoitus sieltä ainoastaan tulee. Sytytyshäiriö tms.

Vai onko joissakin "paremmissa" laitteissa mahdollista saada tarkempaa infoa? Kertoisi jos olisi moottorinohjaimessa vikaa? Tai asentoanturissa? Ja mitä niitä nyt on?

Onko edes teoriassa mahdollista, että valo on syttynyt jonkin ohimenneen sähköhäiriön takia, ja lukijalla kun nollaa ilmon, se häviää?

Akunkenkä 30 min pois on yritetty jo.

16
Tämä vuoden välein vaadittava katsastus on täysin turhaa näille hyville autoille. Jokatoinen, tai kolmas vuosi ehkä olisi parempi. Minun autosta ei katsottu auton pohjasta juuri mitään, kun nähtiin auton olevan loistavassa kunnossa.

Samaa mieltä uudehkoista (hyvistä...) autoista. Vanhemmissa ihan jees että kerran vuodessa joku sen tsekkaa. Nyt oli ekaa kertaa vuoden -04 Puntossa vikasa, kaksi puslaa ja yksi raidetangon pää. Itse kun tuohon tekee perushuollot (öljyt, tulpat ym), mutta ei kuitenkaan taivu eikä edes osaa kunnolla katsoa alustaa, ikinä noitakaan olisi huomannut jos ei katastus-setä olisi kertonut. Ja pahemmaksi jos olisi mennyt, voisi aiheuttaa jossaan tapauksessa pahaakin jälkeä.

Tuo perheen uudempi menopeli on sitten ihan eri. Sen kun käyttää vuosihuollossa ammattilaisella, sen pitäisi riittää.

17
Yleistä jutustelua / Vs: Seuraava auto?
« : Maaliskuu 21, 2016, 22:11:08 »
Aiemminhan kyselin joo kiisseleistä, ja GS II 2.0T vaihtuikin C3 Picassoon, 112 HDi kone. Tuo siis lähinnä vaimon käytössä.

Tämä Punton korvaaja tulisi ihan pikkuajoon, eli kulutuksella ei ole väliä. Bensa kyllä. Budjetti on laaja, 2000€ - 8000€, riippuu miten mahdolliset asuntokaupat sujuvat.

Pikkubusso toki kiinnostaisi eniten, mutta se 156 kori, sekä jakohihnan vaihtotyön kalleus luultavasti rajaa sen pois.

Alkaa nuo 147:t entistä enemmän kyllä kiinnostamaan. Kyllähän se 120 hv riittäisi, mutta toki 2-litranen ja 30 pollea enemmän olisi kivempi.

18
Yleistä jutustelua / Vs: Seuraava auto?
« : Maaliskuu 21, 2016, 20:47:41 »
Mites noi 147:n 2-litraiset? Niissä ei ole JTS merkkiä perässä (nopealla vilkaisulla). Onko kuitenkin 156:ssa käytetty samaa 2-litraista myllyä?

19
Tekniikka / Vs: Punto -03 1,2 8v outo nestevuoto
« : Maaliskuu 21, 2016, 18:11:57 »
Punto tiputtaa nestettä käydessä moottorin alaosasta. Letkut eikä liittimet vuoda, samoin termarikotelo eikä lämpötunnistin eikä sen kotelo. Eli ylhäältä katsoen ei vuotoa mutta alhaalta lohkon ja öljypohjan liitoksen/vaihdelaatikon juuresta koneen edestä katsottuna vasemmalta puolelta tippuu koneen käydessä tippoja tasaisesti kokolailla lamda-anturin kohdalle. Ikäänkuin moottorin ja vaihteiston välillä kytkinkopassa? Onko vastaavaa? Saattanut saada pakkasta viime talvena mutta jäähdytin ja lämppäri ei kärsinyt.

sepe163
     
    Viestit: 3
    Liittynyt: 28.06.2015 21:21

Hmm...siis edestä katsottuna vasemmalta puolelta? Eikös siellä puolella ole jakopää?
Diagnoosi siis: Vesipumppu. Samalla vaivalla sitten uusi jakohihna ja härpäkkeet.

Saatan olla, ja hyvin todennäköistäkin että olen, väärässä...

20
Yleistä jutustelua / Vs: Seuraava auto?
« : Maaliskuu 21, 2016, 17:17:45 »
Nyt kaivattaisiin taas Fletchin näkemystä.  ;)

Punto ollut mulla kakkosautona. Jos tietyt jutut tässä muuttuu, saattaa olla että annan Punton pojalle, ja hankin itselleni jonkin muun. Bensa, n. 10-15 vuoden ikäinen.
Luotettavuudella ei ole kauhean suurta merkitystä, mutta eräästä asiasta kaipaisin infoa ym.

Alfa kiinnostaisi mahottomasti, tunne menee järjen edelle. Ja jos nuo "jutut" tässä toteutuu, sillä nyt ei tosiaan ole suurta väliä vaikka autoa pajalla joutuisi välillä käyttämään.

Alfa foorumilta löytyy yllättävän paljon tarinoita tapauksista, joissa Alfojen jakopää ei ole kestänyt edes sitä kolmea vuotta. Nivelet, alustat jne kyllä kestän korjauttaa, mutta ylimääräiset jakopäästä johtuvat rempat saattavat olla liikaa.
Onko jokin tietty Alfan bensakone joka olisi selkeästi luotettavampi tuossa suhteessa?

21
Yleistä jutustelua / Vs: V*tutus-keskustelu
« : Helmikuu 19, 2016, 10:25:39 »
Kuuden kilometrin työmatka vaihtui 95 kilometriksi.

22
Yleistä (Punto) / Vs: Paljonko Puntollasi on kilometrejä takana?
« : Tammikuu 14, 2016, 21:38:14 »
Viikko sitten ostettu Punto 2004 1.2 8v Dynamic ja mittarissa n. 127 400 km

Mulla samanlainen ja mittarissakin melko samat lukemat, 138 000. Kaksi ja puoli vuotta sitten faijalta sain, ainoa vika ollut pyyhkijöiden mekanismi joka on pariin kertaan fiksattu.

Kansipahvi on kunnossa, vielä...

23
Tekniikka / Vs: M32 laatikko
« : Joulukuu 23, 2015, 10:05:33 »
Näin on ja vaihteisto on toiminut hienosti nyt yli viisi vuotta. Jos on M32, niin hienoa.

Mutta miten se vaihdelootan tarkka tyyppi selvitetään?  Ei kai ne mitään salaisia tietoja ole.  ;)

Täytyy soittaa sitten Sergio Marchionelle ja kysyä   ;D

Mä voin soittaa Buffonille. Tuntee sattuneesta syystä hyvin Andrea Agnellin. Eiköhän poika pysty asian selvittämään...   8)

24
Tekniikka / Vs: M32 laatikko
« : Joulukuu 17, 2015, 20:35:00 »
Niin, jos laakerit maksaa alle satkun, ja jos ne tosiaan saa vaihdettua ilman laatikon irroitusta, niin eihän tuo kauhea kustannus ole. Ja jos autoa pitää pitkään, muutaman vuoden kuluttua uusii homman.

Asennekysymys siis. Ottaa sen osana määräaikaishuoltoja. Pientähän tuo on verrattuna vaikkapa busson jakohihnan vaihdattamiseen. 1100 € joka kolmas vuosi.  ;D

25
Yleistä jutustelua / Vs: Kokemuksia sähköautoista?
« : Joulukuu 16, 2015, 15:44:58 »
Valmistaako kukaan muu kuin Tesla näitä täyssähkövehkeitä? Vai onko kaikilla muilla vain hybridejä? Miksi hybridiä edes on kehitetty, koska jo nyt 2015 on mahdollista olla pelkkä sähkökosla?

Sivuja: [1] 2 3 ... 21

Adblocker...

Ftcf.org pyörii ilmaisvoimin ja ainoa keino ylläpitää palvelinta on mainokset.
Toivoisimme, että et käytä adblockeria tällä sivustolla. Kiitos :)