Yleistä > Auto-Hifi

Subwoofer kotelon suunnittelua

(1/2) > >>

Uno_mas:
Löytyisikös apuja kotelonsuunnitteluun?

Tarkoitus mennä marean kohdalla autohifeissä melko matalalla budjetilla ja hyödyntää vanhoja nurkissa pyöriviä kamoja.

Subielementtinä on SPL Dynamics pro-12D4 mk3, puhekelat kytkettynä rinnan 2 ohmiin. Vahvistimena tuolle on AB luokan pääte joka antaa 700w monona.
Elementti ja vahvistin kumpikin toosi vanhoja, mutta toimivia. Vahvari tosin vie virtaa ihan älyttömästi etenkin elementti 2ohmiin kytkettynä  :) ::)

Nyt elementti on n.30L suljetussa kotelossa ja tilalle suunnittelin refleksiä, enimmäkseen kasvavan herkkyyden takia. Saisi lisää mökää samalla vahvistinteholla.

WinISD:llä vähän suunnittelin refleksikoteloa ja ohjelma suosittaa 65L koteloa 27Hz virityksellä (harmaa). Toinen vaihtoehto olisi pienempi 43L kotelo 29Hz virityksellä (oranssi). Vertailuna suljettu (keltainen)
Kumpi noista refleksikoteloiden simuloinneista olisi se järkevämpi? Vai jotain siltä väliltä? Nuo kumpikin simuloitu mahtuu valmistajan suosituksiin.
Riittääkö 4" refleksi, jos on aeroport?Yleensä on tullut tehtyä vaan suljettu kotelo sen helppouden takia. Tässä jokin aika sitten tein autotalliin refleksisubin kahdella 6.5 peerlessin elementillä ja siitä ainakin tuli tosi hyvä. Siitä innostuneena tekisi mieli koittaa myös autoon refleksiä.

jonik:
Ite tekisin tuon ekan isomman kotelon täyspitkällä 4" Aeroportilla, hengitystilaa molempiin päihin vähintään 8cm. Riittää nuille tehoille helposti. Viriksi tulee noin 28Hz ja on äänenlaadullisesti hyvä.

Uno_mas:
Ok, isommalla kotelolla mennään.

Mites refleksiputki. Yleensä valmiskoteloissa putken pää on samalla sivulla kuin elementti. Onko jotain haittaa, jos laittaa esim. päätyyn?
Kotelon muotoa vain suunnittelen ja täyspitkä aeroport hiukan sanelee kotelon muodon.

jonik:
Jos maksimaalista äänenpainetta haluaa niin kannattaa pistää samalle seinälle ja Aeroportin pää mieluusti irti kotelosta. Subin kartiopaine häiritsee portin toimintaa jonkin verran jos pistää samaan tasoon. Kotelo ampumaan luukkua kohden ja etäisyyttä aeroportin päästä 10-30cm.

Toimii kyllä päädyssäkin ja tällöin ei haittaa vaikka Aeroportin pää olisikin suoraan kotelossa kiinni.

Uno_mas:
Samansuuntaista lueskelinkin netistä.

Sainkin jo laatikon suunniteltua. Elementti ja refleksi tulevat samalle sivulle suunnattuna taaksepäin.
Liitännän lootaan ajattelin tehdä speakon liittimellä. Nykyisessä lootassa on se perinteinen terminaali ja se ei oikein ole kätevä käyttää.

Tarvii tulevalla viikolla käydä sahauttamassa levyjä. Josko parin viikon päästä pääsisi jo rakentamaan.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu


Adblocker...

Ftcf.org pyörii ilmaisvoimin ja ainoa keino ylläpitää palvelinta on mainokset.
Toivoisimme, että et käytä adblockeria tällä sivustolla. Kiitos :)
Siirry pois tekstitilasta