Kirjoittaja Aihe: Potentiaalinen vikaantumispaikka Stilon sähköissä  (Luettu 5337 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa JariR

Potentiaalinen vikaantumispaikka Stilon sähköissä
« : Huhtikuu 01, 2017, 19:55:52 »
Toissatalvena jouduin ajovaloumpion vaihdon yhteydessä purkamaan autosta etusisälokasuojat pois irrottaakseni etupuskurin, jotta ajovaloumpion sopisi irrottamaan.

Tässä yhteydessä huomasin kuljettajanpuolen rengaskotelossa paksuhkon johtosarjan joka tuli siis konehuoneen puolelta rengaskoteloon renkaan etupuolella, jossa se tyypillisesti jää sisälokasuojan taakse piiloon. Tuo paksuhko johtosarja oli hiertynyt läpiviennistään niin, että johtosarjan ulompi suojakuori oli puhki ja sisällä kulkevat ohuemmat johtimet värikkäine kuorineen paistoivat reiästä. Laitoin tuolloin tuohon johtosarjan ympärille nippusiteillä paksun kumikankaanpalan, ettei lisävahinkoa tulisi.

Pohdin tuolloin että onkohan näitä Siloja mahtanut paljon palaa, kun oli sen verran hurjan näköinen tuo johtosarja siinä akkukotelon alapuolella? Ja kyllähän tuo vaurio sopivasti edetessään voi ainakin aiheuttaa mielenkiintoisia oireita autossa. Tuolla suunnalla jos puuhailee, niin kannattaa ehkä vähintään tarkistaa johtosarjan kunto. Kyseessä siis Stilo MW 1.4.

Poissa kenttäkorjaamo

Vs: Potentiaalinen vikaantumispaikka Stilon sähköissä
« Vastaus #1 : Huhtikuu 02, 2017, 20:12:31 »
Ok hyvä huomio, täytyypä omastakin tarkistaa kun seuraavan kerran vaihdan polttimoita -> todennäköisesti aika pian jos vanhat merkit paikkansa pitää :)
Fiat 850, Fiat Regata Weekend, Fiat Uno Fire, Fiat Stilo 100 Active MW

Poissa eeppos

  • Hard Core Tuunaaja
  • *****
  • Viestejä: 814
Vs: Potentiaalinen vikaantumispaikka Stilon sähköissä
« Vastaus #2 : Huhtikuu 21, 2017, 08:31:20 »
Tästä sulakekotelon alapuolisesta hässäkästä varoittivat, kun Stilo oli kytkinremontissa. Sanottavaa löytyi. Pitää ottaa kotelo käsille ja kunnostaa. Ei olisi ensimmäinen kerta, siksi varoitankin kastelemasta sulakerasiaa.

Poissa eeppos

  • Hard Core Tuunaaja
  • *****
  • Viestejä: 814
Vs: Potentiaalinen vikaantumispaikka Stilon sähköissä
« Vastaus #3 : Joulukuu 14, 2017, 09:33:02 »
Sulakerasia otettu uudelleen auki, purettu ja putsattu. Ei se vielä likainen ollutkaan. Liittimet vaan tiukensin. Se oli siinä, alkoi kulkea rivakammin. Ilmeisesti näissä väliliittimissä ollut heikompia kontakteja. On nimittäin niin, että kunnolliseen toimintaan tarvitaan kunnollinen kontakti, sen sijaan johonkin oikosulkuun, tms. riittää vähän paskaisempikin kontakti.

FTCF - Fiat Tuning Club Finland

Vs: Potentiaalinen vikaantumispaikka Stilon sähköissä
« Vastaus #3 : Joulukuu 14, 2017, 09:33:02 »