Kirjoittaja Aihe: Punto '00 1,2 8v käyntihäiriöt tyhjäkäynnillä  (Luettu 566 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa v67

Punto '00 1,2 8v käyntihäiriöt tyhjäkäynnillä
« : Tammikuu 11, 2018, 23:43:10 »
Tervehdys arvon forumin jäsenet,
kirjoitan tännen nyt ensimmäistä kertaa..
Toki lukenut aiemminkin teknisiä vinkkejä etsiessä.

Sattui niin, että meille muutti yksi nainen viime vuoden loppupuolella. Samaan hintaan talliiin muutti myös otsikon peto. No, tähän mennessä siihen on vaihdettu tulpat, tulpanjohdot, puolat, vesipumppu sekä viimeisenä kannentiiviste, koska jäähdytininestettä tahtoi kulua näkyvien vuotojen puuttumisesta huolimatta, ja paisuntasäiliössä oli merkittävästi painetta vielä tunteja ajon jälkeen. Öljyt / nesteet eivät kuitenkaan olleet sekaisin.

No, kansipahvin vaihdon yhteydessä jo valmiiksi kärsinyt venttiilikopan kansi sai vähän osumaa, enkä saanut sitä enää pitämään öljyjä sisällä tiivistystoimenpiteistä huolimatta. Autopurkaamosta löytyi vähän tuoreemman Punto vastaava osa, siis eikun tilaamaan. Kopsn kansi tuli paikalle parissa päivässä, ja aloin sitä tänään ruuvaamaan paikalleen. Vähän erinäköinen kikkare kuitenkin kuin aiemmin paikallut runtua saanut kappale..

Uudemmassa kopan kannessa näyttäisi olevan nokksa-akselin asentotunnistin?, mutta paikallaan olleessa sitä ei ole. En myöskään Punton konehuoneesta mitään (jo vuosia irtiolleena ollutta) liitintä löytänyt, joka tuohon venttiilikopan kannessa olevaan knööliin sopisi.

Joka tapauksessa, kun ruuvasin vanhan venttiilikopan kannen irti ja vähemmän vanhan (vissiin vuosimallia 2003) paikalleen, niin Punto ei enää tahdo käydä tyhjää. Tai käy, mutta hyvin epätasaisesti. Kierroksilla tuntuu toimivan ihan hyvin. Mitään muita reerauksia en tuossa kohtaa tehnyt. Mun järkeen ei mahdu, että pelkkä venttiilikopan kannen vaihto voisi tuollaista aiheuttaa. Toki on mahdollista, että kansipahvin vaihdon jälkeen nokkahihna on jäänyt löysälle, ja ajoitus mennyt kopan kannen vaihdon jälkeisellä käynnistyskerralla pieleen hampaan tai pari? Kansipahvin vaihdon jälkeen Puntolla on (vuotavalla venttiilikopan kannella) kuitenkin ajettu muutama päivä, eli matkassa noin 100 km.

Löytyisiköhän täältä apuja asiassa?
Terveisin v67
 

Poissa Neverth

  • Todellinen Tuunaaja
  • ****
  • Viestejä: 462
  • Sukupuoli: Mies
  • Opiskelija
Vs: Punto '00 1,2 8v käyntihäiriöt tyhjäkäynnillä
« Vastaus #1 : Tammikuu 13, 2018, 00:33:50 »
Imuvuoto kopassa.

Sama kun öljykorkin irroitus koneesta missä täyttö on kannessa, menee huohotinputken venttiilin kautta suoraan kaasuläpän taakse.
Flying is Trying is Dying

Poissa v67

Vs: Punto '00 1,2 8v käyntihäiriöt tyhjäkäynnillä
« Vastaus #2 : Tammikuu 13, 2018, 20:39:24 »
Moi,
kiitokset vastauksesta, vika ei tosin tainnut olla tuossa kohtaa tällä kertaa.

Pähkäilin itsekseni, että mikä olisi voinut mennä pieleen. Kun vika ilmaantui, en autoon ollut tehnyt mitään muuta kuin vaihdoin venttiilikopan kannen. Aloin kokeilemaan eri liittimiä, että ovatko kunnolla paikoillaan. Vika korjaantui, kun irroitin, puhdistin ja laitoin takaisin paikoilleen liittimen, joka on etupuskurin puolelta katsottuna lohkon vasemman puolen ihan alaosassa, siellä vesipumpun alla. Mikäköhän mahtaa olla? Liittimesta johto menee johtohässäkkään venttiilikopan ja kaasarin (voikohan noin sanoa ruiskukoneen kyseessä ollen) välissä.

t. v67

Poissa Virtajo

Vs: Punto '00 1,2 8v käyntihäiriöt tyhjäkäynnillä
« Vastaus #3 : Tammikuu 25, 2018, 09:48:06 »
Tuki huolella se ylimääräinen aukko venttiilikopassa,,itsekkin olen imuvuodon kannalla.

FTCF - Fiat Tuning Club Finland

Vs: Punto '00 1,2 8v käyntihäiriöt tyhjäkäynnillä
« Vastaus #3 : Tammikuu 25, 2018, 09:48:06 »