Bravo/Brava/Marea > Yleistä (Bravo/a & Marea)

Marea Weekend -99 - Kysymyksiä

(1/1)

Villevaltteri:
Moi!

Tulipahan tuossa hankittua tuollainen Marea Weekend elx 1999 menopeli. Auto on ikäisekseen hyvässä kunnossa, mutta riittää siinä silti tekemistäkin.

Ensimmäinen ongelma on nopeusmittari joka ei toimi (eikä kilometrit eikä trippimittari). Onko anturi vaan sökö ja vaihtamalla korjaantuu vai onko jossain muualla mareassa yleensä vika?

Kitinä/vinkuna hitaassa vauhdissa kun kääntää rattia vain vähän. Ottaako jarrut kii johonkin vai miks vinkuu? Jarrut toimii täydellisesti ja kovassa vauhdissa ei turhia ääniä kuulu tai ainakaan niitä ei huomaa.

Ilmastointi. Toimii, mutta viileimmilläänkään ei ole kovin viileää. Saakohan tätä jotenkin fiksattua, että saisi ilmastoinnista enemmän irti?

Kiitos!

Uno_mas:
Nopeusmittarin viasta ei omakohtasta kokemusta ole, mutta voi se vika olla mittaristossakin.
Tossa mun mareassa ei nopeusmittari puhu mitään ennen kuin vauhti nousee yli 20, sitten vasta pompahtaa nollasta. Mulla tuo vika ainakin on mittarissa.

Eihän etujarru laahaa? Onko kuinka kuluneet jarrulevyt -palat?

Koska ilmastointi on huollettu?
Jos huollosta pitkä aika niin saattaa olla vajausta kylmäaineen määrässä ja se heikentää ilmastoinnin tehoa.

Neverth:
Kummassakin omassa (ja bravassa) lähtee nätisti nollasta nopeusmittarit.

Jos löydät jonkun MultiECUScanin kanssa niin voit katsoa näkeekö moottorinohjain nopeuden, jos näkee niin pulssi mittaristolle on sökönä (periaatteessa voi kuulla radiosta koska ELX:n tehdasradion pitäisi automaattisesti kasvattaa volyymiä nopeuden kanssa).
Samalla näet oikean mittarinlukeman kun ECU tallentaa omansa. Jos ei näy moottorinohjaimella niin anturi on aika paskassa paikassa perän päällä.
Kierrosmittareita näistä sekoaa huonon maadoituksen takia.
Yksi perinteinen korjaus sekoileviin lämpötilamittareihin on läimäys avokämmenellä kojelaudan päälle. Jos on puolikuu Veglian mittaristo niin viisarien moottorit on vain työnnetty reikiin piirikortilla ja muutaman purkaneena voin sanoa etteivät ne ole tiukkoja (mutta ei vaikuta matkamittariin eli tuskin on syynä).


Kitinä/kolinaa voi tulla takaa kun kori elää, takapenkkien kaadon lukot on yleensä väljät. Edessä voi olla koiranluut (kallistuksenvakaajasta iskariin) jotka on halpaa kulutustavaraa Mareassa.

Automaatti-ilmastointi (lämpötilasäädin ja automaattinen puhallin) vai manuaalinen? Automaatti-ilmastoiniti on tehdasasennus, toinen maahantuojan. Automaatilla pitää pistää LO asentoon että pakottaa pelkkää kylmää sekoittajalta.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu


Adblocker...

Ftcf.org pyörii ilmaisvoimin ja ainoa keino ylläpitää palvelinta on mainokset.
Toivoisimme, että et käytä adblockeria tällä sivustolla. Kiitos :)
Siirry pois tekstitilasta