Bravo/Brava/Marea > Yleistä (Bravo/a & Marea)

Vinkkejä ja ohjeita BravX ja Marea

(1/4) > >>

Judenza:
Ajattelin laittaa tälläisen aiheen pystyyn, jos tänne saisi kerättyä kaikennäköisiä ohjeita ja vinkkejä liittyen k.o autoihin niin ei tarvitsisi toivoaan heittäneenä selata koko forumia läpi etsien tietoa (nim. kokemusta on)  :angel:

Tässä alkuun pari omaa ohjettani ja muutama "tietoisku" (HUOM! En ota mitään vastuuta jos onnistut jollain tavalla mokaamaan käyttämällä näitä ohjeita, ohjeet on koottu omiin kokemuksiini liittyen ja autot ovat yksilöitä!)

Marea mankan vaihto (piuhoista en ole varma mutta ainakin irroitus pätee myös BravX)

Tässä vähän ohjetta mankan operointiin, eli ensin voisi vaikka aloittaa ostamalla uuden soittimen ja antenni adapterin mallia tämä
Sitten tietenkin iso piuhasarja mankkaan jos ei ole mukana.

Mankan irrotus käy helposti kahdella ruokaveitsellä.

Aloittaa voi vaikka kurkkimalla hiukan mankan reunoja, sormet vaan kasetti pesään ja "vääntää" hiukan toista reunaa niin että näkee mankan väliin, siellä näkyy sellaset muoviset "reunat", niiden alapuolelle molemmille puolille veitset ja sitten vääntää ylöspäin, siellä on sellaset klipsut jotka pitää "ylhäältä" kiinni
                   _
mankka       /    kojelauta
            -----  mankanalareuna

Jos tosta nyt selvää saa, pitää kuitenkin nostaa ylöspäin niin että tuo klipsi kääntyy vasemmalle eli mankkaan päin, sit toi hakanen "vapautuu" kojelaudasta ja sitten vaan vetämällä irtoaa, takaa löytyy 3 liitintä: 2 normaalia iso liitäntää ja sit joku ihme liitin mihin menee 2 johtoa, ei tietoa onko kaikissa eikä tietoa mikä on.
Sitte uuden mankan ohjekirja käteen ja katsomaan kaavio jossa näkyy mikä mankan johdoista on mikäkin, kannattaa pitää esillä seuraavaa vaihetta varten:

Ennenkuin laittaa uuden mankan paikoilleen niin pitää mankan piuhoista vaihtaa keskenään "ignition" tai "heräte" yleensä keltainen ja "+12" tai "battery" yleensä punainen, marean piuhoissa toisesta liittimestä löytyy ainakin oranssi, keltainen/keltamusta, musta, punainen. Siirrä mankan liittimessä se "heräte" siihen siihen kohtaan johon tulee auton liittimessä oranssi piuha, ja mankan "battery" eli jatkuva virta siihen kohtaan johon tulee auton punainen piuha, sitten tarkistat että mustat tulee vastakkain ja muut piuhat eivät mene mihinkään auton piuhoissa. Eli yksinkertaisesti katsot että vain heräte, maa (musta) ja jatkuva virta ovat vastakkain, muut eivät saa koskea keskenään jos mankka on vain peruskäytössä ilman sähköantennia tai muita herkkuja.
Jos tätä ei tee niin mankassa ei pysy muisti (eli kanavat katoaa aina kun auton sammuttaa jne), akku purkautuu ja mankka ei lähde itsestään päälle kun auton käynnistää.
Sitten vain antenni adapteri kiinni auton antenni piuhaan ja se sitten mankan antenni liittimeen, antennipaikasta ei voi erehtyä.
HUOM! Ennen mankan lopullista paikoilleen laittoa kannattaa kokeilla käyttää autossa virrat päällä ja tarkistaa että mankka toimii kuten pitääkin, eli kun autossa ei ole virtoja niin ei ole mankassakaan, kun autossa on virrat niin mankkaan tulee virrat ja kun kanavat/asetukset säätää ja sammuttaa auton niin ne eivät häviä.
Jos mankka ei toimi edellä mainitulla tavalla niin tarkistamaan että piuhat on varmasti oikein, mankan ohjekirjasta löytyy sen johdot ja marean johdot ovat seuraavanlaiset: Oranssi = heräte/ignition, punainen = jatkuva +12, musta = maa, keltainen/keltamusta = lightning tai jotain sellaista, en tiedä mistä tulee mutta käytännössä ohjaa mankan "dimmer" toimintoa, eli kun ajovalot kytkee niin mankan näyttö himmenee "yöasentoon". Mankan heräte oranssiin, mankan maa mustaan ja mankan jatkuva +12 punaiseen.
Toiseen liittimeen ei tarvitse koskea koska sisältää vain kaiuttimien johdot, jos autossasi ei ole takakaiuttimia ja mankasta löytyy "fader" niin suosittelen kääntämään sen kokonaan eteen koska takana olevat tyhjät piuhat saattavat pahimmassa tapauksessa tehdä kiusaa.

Nyt mankka voisi olla valmis paikoilleen laitettavaksi, olettaen tietysti että toimii kuten pitää.
Eli ei muuta kun ratkiriemukkaita hetkiä uuden kieputtimen parissa!

Sekava ohje mutta eiköhän siitä jotain tajua  ;D

Kaukosäädön asennus ohjaamaan vakio keskuslukitusta 99- marea weekendiin (pätee varauksella myös bravX ja muut mareat, alempana kuvia)

Kaukosäätö sarja on mallia Cyclone jota voin suositella lämpimästi. KLIK

Marea weekendissä (99-) jossa systeemit löytyy takapenkin alta, jos vakiona kaukokeskuslukko niin siitä vastaanotinyksiköstä pitäisi löytyä ainakin seuraavat johdot: punainen, musta, oranssi, valkopunainen, mustapunainen, vaaleanpunainen, vihreä ja 2 vaalean sinistä. En ole varma mistä kaikista nämä löytyy mutta ainakin omassani ELX marea wknd:issä oli, 1.8litrainen malli.
Näistä piuhoista punainen on jatkuva +12, musta maadoitus, oranssi "heräte" eli virtalukon kautta tuleva, valkopunainen ohjaus, mustapunainen ohjaus, vaaleanpunaisesta ei tietoa, vihreästä ei tietoa, vaaleansiniset vilkkujen ohjaus.
Jos kyseessä cyclonen uusi kaukosarja niin kytkentä tapahtuu maadoittamalla liipaisu.
Kytkentä käytännössä, ensin mainitut johdot cyclonen yksikön päässä:
Punainen                -> Auton +12
Musta                    -> Auton maadoittavaan
Valkoinen               -> Klukon ohjaukseen (punamusta jos kauko-ohjaus ennestään, valkoinen jos pelkkä klukko)
Valkoinen/musta      -> Klukon ohjaukseen (punavalkoinen, sininen jos pelkkä klukko)
Sininen (tai violetti) -> Parkkien johtoihin, vilkkuihin tarvitsee 2 diodia väliin (vaaleansiniset johdot, parkeista ei tietoa)
Keltainen ja musta/keltainen samaan vaikka maapiuhan kanssa.
Oranssi ja oranssi/musta johto poikki ja teippiä päähän, ei tarvita tässä kytkennässä.
Vaaleanpunaiseen teippiä päähän, erillisen kanavan ohjaukseen tarkoitettu, esim takaluukun avaus solenoidilla.

Auton päässä vihreän, oranssin ja vaaleanpunaisen voi teipata, niitä ei tarvita tässä kytkennässä.
Ohjauspiuhat kannattaa ensimmäisellä kerralla testiä varten laittaa vaikka sokeripalalla kiinni, on helppo vaihtaa jos on mennyt väärinpäin.
Vilkkuihin tarvitsee cyclonen tapauksessa  tälläisen väliin, eli 2 diodia mallia esim 1N5401

Jos ei ole vakiona tuota kaukosäätöä niin täytyy etsiä keskuslukituksen ohjausjohdot jotka on brav/marea sininen ja valkoinen, jos löytää keskuslukituksen pääyksikön niin sen liittimestä pitäisi ainakin löytyä.
Tässä pari ohjetta jos olisi apua (tarvitset acrobat readerin jonka voit ladata ilmaiseksi tästä)
Fiat-Brava-Bravo-SX-98
Fiat-Marea-97

*Kiitokset defan ohjeista kuuluu p0werille*

Marea weekend ajovalo- ja parkkipolttimot

Lyhyet: h1, Pitkät: h1, parkit: "t10" lasikanta, vilkut normaalit muistaakseni 21w oranssit polttimot, löytyy mm motonetistä ja isoimmilta huoltoasemilta.
Takana: 2x 21w normaali iso lamppu ("parkit"), 2x 21/5w normaali iso 2lankainen (jarru- ja ajovalo), vilkut samanlaiset kun edessä.

Ulkoa en muista muita mutta jossain vaiheessa lisäilen niitä.
Ajovaloiksi suosittelen Phillips Nightguide double life polttimoita, ovat kalliit mutta ainakin mareassa parantavat huomattavasti valotehoa.
Pitkiksi samanlaiset tai Phillips Vision plus 50%, halvemmasta päästä hyväksi on osoittautunut Phillips premium +30% (noin 3e/kpl) ja Osram Silver vision (n. 3-5e/kpl) myös Phillips Bluevisionit ovat osoittautuneet hyviksi mutta nykyisestä hintatasosta ei tietoa.
Jos taskusta löytyy 190euroa ylimääräistä ja haluaa tehokkaat valot bravX/marea niin katuauto.fi osoitteeseen ja tilaamaan Amp:n valmistama H1 xenon sarja, 6000k on näillä näkymin tehokkain "väri", alempaa löytyy juttua asennuksesta mareaan.

BravX ja marea takalasin sulat

Motonetistä löytyy:
Brava 47cm "Fiat-malli" varrella. . . . . . . . . . . . .  12-4702    13.50
Bravo 33cm "Fiat-malli" varrella. . . . . . . . . . . . .  12-3306    13.50
Bravo 33cm Vaihtokumi "Fiat-malli". . . . . . . . . . . .  12-3302     4.90
Marea-Weekend 41cm Vaihtokumi "Fiat-malli". . . . . . . .  12-4102     6.90

HUOM! Varressa on erikoiskiinnitys.

Kaiuttimet BravX ja marea

Bravo: Etuovissa 5x7", sovitteella kivuttomasti 5.25" (saattaa istua paikoilleen ilman sovitettakin) ja aika helposti 6.5". Takana ilmeisesti ei mitään mutta hattuhyllylle asentelee melkein mitä vaan..
Brava: Edessä sama homma kun bravossa. Takana ilmeisesti luokkaa 3.5" paikat.
Marea sedan: Etuovissa sama homma kuin edellä, takana ei tietoa mutta sovitteella nätisti 5.25"
Marea wknd: Etuovissa sama kuin edellä, takana 3.5" paikat.

Kaikissa malleissa myös kojelaudalla diskantit, jos erkkasatsin asentaa niin jakoblokeille löytyy ainakin paikka vasemmalta: sulakerasian sisältä ja oikealta hanskalokeron takaa.
Hyviä erkkasatseja eteen on mm. dls ms6 ja dls b6, mahtuvat paikoilleen 12-14mm mdf korokerenkaalla.

BravX/Marea pulttijako ja vanne tietoa

Pulttijako kaikissa kolmessa (myös weekend) 4x98, keskireikä 58.1mm, ET muistaakseni 35, joku tarkentaa jos väärin.
Ainakin Bravossa mahtuu 205/40/17 vanteet ja renkaat pyörimään heittämällä, 215/40/17 30mm madalluksella saatu läpi katastuksesta ja pyörii ongelmitta (kiitos Lasse)
Ja muistakaahan sitten aina se muutoskatsastus jookoskookos  :-*

Jatkuu seuraavassa viestissä, tästä limitti täynnä, tätä editoitaan sitten tarpeen mukaan.

Weez:
Noihin etukaiuttimiin, niin itellä meni 5.25" ilman minkään näkösiä sovitteita. Tiiä sitten onko tehtaalta joskus lähteny esim. kahdella eri ovipahvityypillä autoja maailmalle.

Niin ja varsin hyvä idea tää topic.. pointsit Judenzalle!

Judenza:
Kiitän ja kumarran positiivisesta palautteesta Weez  8)
Lisäsin ton skobe tiedon tohon, forumilla kaikki tieto puoltaa sovitteita niin lisäsin vain tuohon perään.

Edellisestä viestistä tuli limitti täyteen ni heitetääs uutta kehiin.

BravX peilien irroitus esim jalkojen maalausta varten (pätee tod.näköisesti myös mareaan)

Varmuuden vuoksi akun maa piuha irti, sitten sisälle ja se oven peilikolmio irti (lähtee vetämällä), peilin johtoliitin irti, ensin 3 näkyvää ruuvia auki, sen jälkeen pitäisi kumin/muovin alta paljastua 3 lisää, ne vielä auki ja sitten varotaan vaan tiputtelemasta sitä irtonaista peiliä  ;)


ABS Yksikön korjaus Mareasta (pätee varauksella myös BravX)

Linkistä topiciin josta löytyy erinomainen ohje kuvineen: KLIK

Kiitos InSane!

-Brava-:
ainoastaan bravaan ja niille, joilla pysyy kolvi kourasa: molemmat punaset elementit palamaan takavaloista. ensin porataa sopiva reikä ylimpään elementtiin, sovitellaan siihen lasikantasen lampun kanta ja 3w lamppu ja tinataan pätkä johtoa sopivaan paikkaan, niihin mustasa muovisysteemisä oleviin johtimiin.

jarruvalotki saa palamaan molemmisa muttei enää kelpaa katsastuskonttorin setälle, ainakaa sillä tyylillä millä minä sen toteutin joten jätetäämpä kertomatta.. koko virityksen laillisuudesta en tiiä mutta eipä tuosta kellään sanomista tullu.

-Brava-:
Bravo Guide kannattaa kattoa, löytyy kaikenlaista. On ohjeita ovipahvien irrotukseen, takalasin pyyhkimen poistoon ja kolisevan takapenkin korjaamiseen. ja paljo muuta jota ei nyt muista.  ;) Samalta sivulta löytyy välilehti "Modding", sieläki on paljo asiaa.

moderaattorit: laittakaapas tämä pysyväksi aiheeksi.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu


Adblocker...

Ftcf.org pyörii ilmaisvoimin ja ainoa keino ylläpitää palvelinta on mainokset.
Toivoisimme, että et käytä adblockeria tällä sivustolla. Kiitos :)
Siirry pois tekstitilasta