FTCF - Fiat Tuning Club Finland

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.

Viestit - Judenza

Sivuja: [1] 2 3 ... 17
1
Yleistä (Stilo) / Vs: MW 130 moottorin häiriövalo palaa
« : Maaliskuu 03, 2010, 19:31:16 »
En olekaan tähän näköjään päivittänyt sitten viimeisen stilon korjauksen (-09 keväällä, olikohan toukokuussa) kun tuli vaihdettua heti korjauksen jälkeen tuohon japanilaiseen, yksinkertaisesti kyllästyin stilon jatkuviin vikoihin. Ei tainnut toimia parin vuoden omistukseni aikana kahtakaan viikkoa putkeen ilman ongelmia  ::)
Eli taas se sama venttiilienajoituksenmuunnin jota deltassa korjattiin yhteensä 8 vai 9 kertaa takuuseen, alkoi sammuilu ja dieselkäynti ja syy oli viimeisellä kerralla öljynpaineensäätöventtiili, työnjohtaja pitkän tivaamiseni jälkeen myönsi että koko vvt laite on vihonviimeinen keksintö tuossa autossa  :-[

2
Yleistä (Stilo) / Vs: Bensankulutus
« : Kesäkuu 28, 2009, 22:00:27 »
Oma masiina ilmoittaa tällä hetkellä viimeiseltä ~8000km matkalta keskinopeudeksi 34km/h ja keskikulutukseksi 8.3L/100km. Suurimmaksi osaksi taajama rundia joten kohtalaisen pienellä tuo menee ainakin mun mielestä  ;D

3
Yleistä (Stilo) / Vs: vinkuukos teidän Stilonne?
« : Kesäkuu 28, 2009, 21:49:58 »
Itselläni pitää myös sellaista vaimeaa vinkunaa/ujellusta, ykkösellä en ole huomannut mutta kakkosella kyllä, ei kuulu aina (tai en kiinnitä huomiota aina).
Ainoan oireen jonka olen huomannut ilmaantuneen tuon vinkumisen alkamisen kanssa samoihin aikoihin on "täyskiihdytyksessä" kun vaihtaa ykköseltä kakkoselle nopeasti, vaihde ei mene loppuun asti vaikka siltä tuntuu vaan jää jurraamaan ratasta vasten ja laatikko rääkäisee.
Pari kertaa noin kävi ja sen jälkeen olen vastaavissa tilanteissa vaihtanut hitaammin kakkoselle. Onneksi näitä kiihdytyksiä "tarvitsee" tehdä todella harvoin  :P

4
Yleistä (Stilo) / Vs: Takajousitus paukkuu
« : Kesäkuu 20, 2009, 18:54:11 »
Omalla kohdallani ei korjaamo mistään saanut edes tietoa onko normaaleita puslia olemassakaan tohon, nyt siellä on sellaset hydrauliset  :o

5
Yleistä (Stilo) / Vs: Multiwagon kiinnostaa
« : Kesäkuu 20, 2009, 18:52:10 »
Jees jees paljastui eilen että omastani on etupyörän laakeri entinen (~200e töineen) ja kohta oletettavasti menee toiseltakin puolelta...
Kyllä alkaa pikkuhiljaa olemaan mitta täynnä tota vekotinta kun ton korjauksen jälkeen uponnut vajaa 3000e viimeisen 4kk aikana ja sitä ennen vielä jopa enemmän, auto -04 ja vasta meni 100tkm rikki  ::)
Tuli kalliiksi tämä "erinomaisen hinta-laatusuhteen auto"

6
Yleistä (Stilo) / Vs: Penkkien puhdistus
« : Kesäkuu 19, 2009, 00:48:56 »
Ja täysin sama kysymys koskien tummia penkkejä, riittää kun lunta hieman tipahtaa ovea avatessa ja jo onkin komeat läikät penkissä....  ::)

7
Yleistä (Stilo) / Vs: Takajousitus paukkuu
« : Kesäkuu 19, 2009, 00:44:44 »
Voisi onnistua jos jostain löydät perinteisen täyttä kumia olevan puslan, tässä stilossahan ne on ns. "hydrauliset", eli niissä on sisällä nestepussi. Joutuu aika taituri olee että saa ehjänä paikoilleen.
Britti forumilla joku oli kotipihalla vaihtanut ruuvipenkin kanssa onnistuneesti, tosin aikaa taisi palaa ~10h ja oli käsitykseni mukaan perinteinen malli?

Omassani joutuivat tosissaan tekemään töitä sen kanssa, olikohan peräti parin tonnin prässi joka meinasi hyytyä...

8
Yleistä (Stilo) / Vs: Takajousitus paukkuu
« : Kesäkuu 16, 2009, 21:09:34 »
Juu ei ihan mene kuin leffoissa, ammattikorjaamo saa kirjaimellisesti tapella niiden kanssa tuntitolkulla.

9
Yleistä (Stilo) / Vs: alhainen öljynpaine jarrutuksisssa
« : Kesäkuu 14, 2009, 20:15:23 »
Moottori meinaa sammua jarrutettaessa? Ja siitä johtuva öljynpaineenlasku. On nimittäin yksi ilmiö imunokan ajoituksenmuuntimen kypsymisestä kokemuksieni mukaan...

Valitettavasti tämä on yksi oireista, muita oireita on mm. sammuminen kytkintä painettaessa esim. risteykseen rullatessa, dieselmäinen ääni koneesta ja alaväännön heikkeneminen.
Deltassa eteen tuleva lasku ~700euron tienoilla, itselläni korjattu jo kuusi kertaa kun eivät ole saaneet kuntoon (onneksi tosin takuuseen)

10
Yleistä (Stilo) / Vs: Multiwagon kiinnostaa
« : Kesäkuu 10, 2009, 20:35:22 »
Omien kokemusten perusteella suosittelen tuota 1.6 litraista, puhtia on tarpeeksi perheautoon mutta kulutus pysyy silti kohtuu matalana, eikä ole tuota riivatun venttiilienajoituksenmuunninta...
Itselläni nyt ~40tkm ja vajaa 2v takana 1.8 litraisella farkulla ja varsinaisista vioista on paria lukuunottamatta kaikki koskenut moottoria.  ::)
Farkussa nuo taka-akseliston puslat tuntuu olevan sellaiset jotka hajoaa ~80-100tkm kohdalla ja vaihto on n.500-800e paikasta riippuen.
Muita on nämä tutut eli alatukivarret ja koiranluut, tukivarsia on mennyt 2 ja koiranluita 4 (ja tällä hetkellä kolisee taas), koiranluu onneksi on halpa osa (~15e) ja vaihto onnistuu perustyökaluilla 15minuutissa.
Ominaisuuksiltaanhan tuo on aivan loistava auto hintaansa nähden, tilaa on tarvittaessa PALJON, varusteet on hyvät ja ajo-ominaisuudet ainakin omaan mieleen todella kivat, hiljainen ja mukava matka-ajossakin.
Omani on näillä näkymin jokin maanantaikappale josta hajoaa kaikki mahdollinen joten siitä en viitsi alkaa tarinoimaan kun suurinosa omistajista forumilla on tyytyväisiä....  :-X
Edellinen Marea farkkuni toimi loistavasti eikä ongelmia paria pikku tyyppivikaa lukuunottamatta ollut, tämä stilo on ollut todella raskas pettymys mutta kuten sanottua, suurin osa on toiminut hyvin.

Parina vinkkinä voisin antaa: kunnollinen pitkä koeajo radio pois päältä (sisältäen hiekkateitä, röykkyjä jne), ehdottomasti liikkeestä jolloin edes jotain mahdollisuutta saada mahdollisia vikoja korjattua itse maksamatta, ja ottaa selville onko autoon vaihdettu jousia (vai onko poikki jo)

EDIT: Ja kyllä omasta mielestäni tuo mw on hyvännäköinen auto.

11
Yleistä (Stilo) / Vs: stilo hyytyy risteykseen
« : Toukokuu 31, 2009, 21:52:12 »
Millä koneella?

12
Yleistä (Bravo/a & Marea) / Vs: Fiat Marea Weekend radio antenni
« : Toukokuu 27, 2009, 19:41:32 »
Temprassa ainakin vaihdetaan ulkopuolelta-eli se "antennin runko" johon piiska pyöritetään kiinni on vain ruuvilla katossa kiinni, siihen pääsee käsiksi kun kampee varovasti suojusmuovin irti katosta.

Näin oli myös ex marea farkussani. Sisäpuolelta piti kyllä purkaa se kattovalo kun piti päästä käsiksi antennin pohjaan.
Motonetistä löysin lähestulkoon samanlaisen systeemin tarvikeantennipakettina.

13
Jepjep, selvitin itse asiaa viikon verran eri korjaamoilta kun oli tuossa talvella ajankohtaista... Jos tiukasti painunut jo selkänojaan niin alapäästä torxit auki alapäästä ja pidetään sen verran vastaan ettei kelaudu enempää sisään, kun irti niin päästetään hieman niin ettei kelaudu sisään muttei ole sitä "lukkoakaan" vasten, sitten selkänoja lukostaan auki, avataan jonkinmatkaa ja voimalla takaisin kiinni, jatketaan muutaman kerran ja jos ei aukea niin ihmetellään.
Itselläni tuo on toiminut 5 kertaa ja nykyään pidän sitä keskipaikan vyötä koko ajan lukossa, jos tulee porukkaa kyytiin niin toimii normaalisti kunhan muistaa käytön jälkeen laittaa takaisin lukkoon sen.
Tuon aiheuttaa sen pienen stopparinapin liian "pitkällä" oleva sijainti (jos ei ole jo lähtenyt irti) yhdessä penkin lukituksen kanssa jotenkin yhteisesti toimivassa rullan lukossa.
Näin minulle neuvottiin muutamasta paikasta (myös deltasta) ja deltassa joskus kerran korjattu takuuseen jolloin liimasivat uuden stopparinapin siihen vyöhön, kesti sen 2viikkoa....  ::)
Jos tuolla tavalla ei saa vapautettua niin deltassa saattavat saada sen auki, jos päässyt liian sisään niin joutuu purkamaan koko selkänojan  '.|

Tulipas sekava teksti  ;D

14
Yleistä (Stilo) / Vs: Se lampunvaihto
« : Toukokuu 27, 2009, 19:15:44 »
Itselläni keulalla samat polttimot kun ostettaessa, nyt mennyt ~22kk ja n.40tkm eikä kumpikaan palanut, yksi takavalo meni ja edestä 1 parkki (joka odottaa edelleen vaihtoa mutta laitan kaikki kerralla). *koputtaa puuta*
En tiedä kuinka kauan noi on ennen minua ollut keulalla mutta eiköhän kohta pääse vaihtelee  ;D

15
Yleistä (Stilo) / Vs: Takaoven lukko ja ilmastointi!
« : Toukokuu 27, 2009, 19:10:11 »
Muistaakseni pääsee käsiksi verhoilun irroittamalla, kokeilitteko laittaa sulakkeen takaisin siihen E39 paikkaan? Ehjän siis.
Ja nuo ajovalonpesurit on kyllä vihonviimeiset keksinnöt tollasina ulostulevina, talvella jäätyy ja sulakkeet paukkuu/moottorit palaa, kesällä ruikkii nesteet turhaan harakoille... Sun vehkeessä ne on joko käyttämättömyyttään (sulake pois kauan) jumissa tai moottori palanu jommastakummasta, kumpikin syy vaatii puskurin irroittamisen.
Ja tuo ilmastointi.. Miksi rele ja sulake? Ilmastoinnin olemassaolon huomaa siitä kun konehuoneessa seikkailee siellätäällä alumiinisia ~1-1.5cm halkasijaltaan olevia putkia sekä keulalta löytyy 2kpl jäähdytinkennoja, toinen ilmastoinnin ja toinen jäähdytysnesteen, myös kun auto on tyhjäkäynnillä ollut hetken niin huomaat ilmastoinnin nappia painaessa kuinka kierrokset vähän notkahtaa.
Jos sieltä rele ja sulake on irroitettu niin epäilisin että on päässyt kompressori käyttämättömyyttään/huoltamattomuuttaan leikkaamaan kiinni ja uusi ei ole halpa.
Ostitko auton liikkeestä? Jos ostit niin kipin kapin mars mars heti sinne kertomaan kaikista vioista ja vaatimaan kuntoon, ei ne voi myydä tuollaista autoa ehjänä ja lain mukaankin heillä on velvollisuus korjata noi koska ostohetkellä ollut.
Jos ostit yksityiseltä niin  :-\ täytyy vaan sitten toivoa ettei viat ole vakavia

16
Yleistä Fiateista / Vs: Pertin Abarth 500 Esseesse Suomessa !!!
« : Toukokuu 27, 2009, 18:57:28 »
Aivan loistavaa toimintaa Pertiltä, upeaa että joku viitsii tuoda noita herkkuja tänne pohjoisen perukoille!
Suuret onnittelut upeasta autosta! *kateellinen*  ;)

17
Auto-Hifi / Vs: Sovitekehys Stiloon
« : Toukokuu 23, 2009, 00:33:48 »
Tavara on sama kyllä, kokeilimme kaverin 2 DIN caliberia tohon ja mahtui, joissain tapauksissa joutuu ehkä hieman muotoilemaan mutta muuten sopii.
Kuiteista tarkistin niin 28e oli hintaa, "erikoiskaupoissa" on aina tinkivaraa riippuen ostajasta  ;)

Juurikin tuon saman vekottimen ja Autostudiosta  ;D
Siinä tuli kaikki tarvikkeet ruuveineen ja lokeroineen päivineen mukana, maksoi muistaakseni jotain ~25e ja oli hyllytavarana.

Niin siis toi mun laittama linkki sovitteesta on samanlainen kun sinun, mihin saa vielä 2DIN soittimen asennettua, sekä on tuo 1DIN soitinreikä ja lokero mukana? Nyt sanoivat että pitää tilata ja hinta tais olla 36e  :o

Se olis kyllä hyvä jos siihen saa 2DIN soittimen asennettua myöhemmin 1DIN kokosen mankan tilalle, eikä tarvitse erikseen ostaa toista sovitinta. Jos sellaisen joskun hankkii (haaveilee 2DIN soittimesta)  ;D

18
Yleistä (Stilo) / Vs: Imunokka-akselin asennontunnistin
« : Toukokuu 21, 2009, 15:16:13 »
Mitäs suunnilleen tulee reissu maksamaan?
Itselläni laittelivat jotain korjaussarjaa alussa sinne mutta osat rupes yksitellen hajoilemaan ja nyt viimeisimpänä vaihdettiin öljynpaineensäätöventtiili tai vastaava. Taitaa olla koko vekotin jo uusittu osa kerrallaan  ;D
Ilmotteleeko sulla muuten startatessa kylmänä matalaa öljynpainetta? Itselläni heittää herjan aina pari-kolme kertaa viikossa kun töihin aamulla lähtee, kestää ~3sek ja sitten lähtee, kone myös pitää kylmänä aikamoista rallatusta ja raksutusta ~1minuutin.
Öljyt vaihdettu 4tkm sitte ja tavaraa on ylärajaan asti  ::)
Alkoi joskus kolmannen korjauksen yhteydessä.

19
Yleistä (Uusi Bravo) / Vs: Sähköikkunoista...
« : Toukokuu 21, 2009, 15:10:00 »
Vaikuttaisi siltä "sormienväliinjättösuojalta", noita on tullut vastaan kaikissa sähkölaseilla varustetuissa autoissa aina sillointällöin.
Joskus johtuu että ne nosto nivelet on jotenkin jumissa ja tuo suoja tulkitsee että jotain on välissä, joskus ollut katkasijoissa vikaa.
Vie vaan sinne deltaan se, äläkä mainosta että löytyy nuo kaasut keulalta, ei ne varmaan ees huomaa  ;)

20
Auto-Hifi / Vs: Sovitekehys Stiloon
« : Toukokuu 21, 2009, 15:06:58 »
Juurikin tuon saman vekottimen ja Autostudiosta  ;D
Siinä tuli kaikki tarvikkeet ruuveineen ja lokeroineen päivineen mukana, maksoi muistaakseni jotain ~25e ja oli hyllytavarana.

21
Yleistä (Uusi Bravo) / Vs: Maalipinnan lohkeilu
« : Toukokuu 21, 2009, 00:27:49 »
Tutulla myös ongelmia saada läpät, omisti ennen stilon ja sai kärsiä helmojen takaosien maalittomuudesta, itselläni pitäisi maalauttaa myös ja ~100tkm takana  ::)

22
Yleistä jutustelua / Vs: Millä vahaatte autonne ?
« : Toukokuu 20, 2009, 23:33:24 »
Tuo autobildin vahatesti numero kolisi itsellekin jokin aika sitten luukusta, testissä oli kohtuu suuri painoarvo myös käytettävyydellä joten testi paras ei välttämättä ole näyttävin ja suojaavin. Tuo Honkkarin vaha pärjäsi hienosti lähes kaikissa osa-alueissa mutta kyllä noi kunnon merkit kokemuksieni perusteella on niitä parhaimpia, joutuu enemmän työstämään ja jälki sekä kestävyys on sen mukaista...  ::)
Näin omasta mielestäni, enkä kyllä ole näillänäkymin merkkejäni vaihtamassa (Autoglym, Simoniz), Meguiars vahat on myös lähipiireissä todettu hyväksi joten merkin aineita ajattelin kokeilla.

23
Yleistä (Bravo/a & Marea) / Vs: Bravan -02 lämmöt karkaa
« : Toukokuu 20, 2009, 23:14:48 »
Kyllä se termari on 90% varmuudella hajonnut tai jumissa kun lämppärin käyttö laskee nesteen lämpöjä. Ainut mutta on tuo nesteen nopea jäähtyminen lämppärillä, kyllä se hetken pitäisi vaatia ennenkuin vaikuttaa, en tosin tiedä 1.2 litraisesta jossa lämmöntuotto on muutenkin minimaalista  ???

24
Auto-Hifi / Vs: Sovitekehys Stiloon
« : Toukokuu 20, 2009, 23:08:52 »
Täältä löytyis loistavasti toimiva alkuperäinen halvalla  ;D
Vitsi vitsi, Marahan laittoi olikohan 6.5" kosketusnäytöllä (?) olevan soittimen kiinni stiloon ja miitissä kun kattelin niin ihan hienosti näytti istuvan, tottakai jostain kulmista oli hieman sisällä tai vastaavaa mutta kokonaisuuteen istui tyylikkäästi. Jostain syystä tuli itsellekin himo tuollaiseen 2 dinin näytölliseen navi laitteeseen  ;D

25
Tekniikka / Vs: Kuinka meikata pikkukolhun jälkiä?
« : Toukokuu 20, 2009, 22:38:03 »
No sitten, mietinkin että mihin tarvittaisiin kovetetta kun maali kuivuu muutamassa minuutissa ja taas uutta päälle  :angel:

Sivuja: [1] 2 3 ... 17

Adblocker...

Ftcf.org pyörii ilmaisvoimin ja ainoa keino ylläpitää palvelinta on mainokset.
Toivoisimme, että et käytä adblockeria tällä sivustolla. Kiitos :)