FTCF - Fiat Tuning Club Finland

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.

Viestit - eeppos

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 34
51
Mikä luki koodin? Autokorjaamon isolla testeritietsikalla löytyisi täsmällinen vikakohde. Esim. Stilo 1,6:ssa koodi B9.40 on vasen sivupilari, törmäysanturi. Siinä rullan vieressä. A38.12 on vasen tyynypaukku, sen pistoke, takaloodassa, vasemmalla..... Tässä oli vika, nallissa.

52
Yleistä (Stilo) / Stilon ajovalot.
« : Lokakuu 12, 2017, 15:19:35 »
Sammuvat kesken ajon, hetkeksi. Olisiko tyyppivikaa tai muuten tuttua vikaa. Ja mistä löytäisin ainakin ajovaloja koskevat kytkentäkaaviot. Paikkoja on tutkittu, mitään selvää vikapaikkaa ei vielä selvinnyt. Paitsi konehuoneen sulakerasia, siinä oikeanpuolinen sulake, keltainen, aiheutti katkoksia, käyntiinkin. Tämä korjattu, rasia purettu ja väliliittimet tiukattu. Muutenkin putsattu. Siitä ei enää johdu,  vika jatkuu.

53
Yleistä (Stilo) / Vs: stilon vaihde ongelma
« : Elokuu 28, 2017, 08:28:27 »
Vähän jälkiviisautta: Kytkinakselin booreihin voisi laittaa moly-tahnaa. Se yleensä estää jumeja, leikkautumisia. Samasta syystä mm. ratapihojen valomastojen valonheittimien kiinnitykset näin. Myös ns. akselilaskenta-antureiden rosteripultit teräsmuttereineen, kierteet ovat jumialttiita ilman käsittelyä. Nämä pultit, niiden momentit tarkistetaan vuosittain.

54
Yleistä (Stilo) / Vs: Stilon konepellin avaus.
« : Elokuu 14, 2017, 08:26:24 »
Jotta avaaminen ei enää olisi näin hankalaa, laitoin 1mm sinkitystä rautalangasta reserviaukaisulangan. Sen löytää etusäleikön raosta. Ja toimii.

55
Yleistä (Stilo) / Vs: Stilon konepellin avaus.
« : Elokuu 09, 2017, 15:18:04 »
No niin, työvoitto! Avausoperaatio. Aluksi konepeltiä sen verran raolleen, että 10mm hylsy pitkän jatkovarren kera sopii oikeanpuoleiselle pultille. Se avataan. Poistetaan logokyltti keulasta ehjänä, jotta saadaan sikafleksin kanssa takaisin. Tehdään kohdan yläreunaa hipoen n.25mm reikä, reikäsahalla, läpi kahden muovikerroksen. Reiästä pääsee alimpaan pulttiin mukavasti, pultti pois. Nyt voidaan konepeltiä saada sen verran ylös, että voidaan irrottaa vasen pultti. Siinäkin hylsy pitäisi saada linjaan. Koska muuten pyörii helposti yli, ja siksi pitää painaa runsaasti. Vielä avausvivun istukka 8mm hylsyllä, vipu voi vähän taipua, kesti kyllä. Voidaankin vaijerista päästä eroon helpommin ja saada k-pelti ylös. Ja lukko pois lenkistä. Lukossa ei ollut mitään vikaa, takaisin vaan, vaijerin kera. Siihen ei sovi jättää yhtään löysiä, muoviklunssissa on olakkeita. Juuri kuvan mukaisesti. Hommaan tarvitaan myös hyvä valo, jotta nähdään kuikuilla pultinpäät. 10mm hylsyn on hyvä olla ilman sisäpuolisia pyöristyksiä, viisteitä, mirkelissä vaan pää suoraksi, mieluiten vielä ulkoreunaan viistettä. Koska alkuperäiset pultit ovat mukavasti pyöristettyjä.

56
Yleistä (Stilo) / Vs: Stilon konepellin avaus.
« : Elokuu 09, 2017, 07:38:28 »
Kiitos kuvista! Avauskahva ei ole ongelma, on jopa korjattu. Mennyt rikki luultavasti juuri tuon konehuoneosion takia, kiskaistu....  :)Vaijeri ei ole poikki, ei tule läpi.

57
Yleistä (Stilo) / Vs: Stilon konepellin avaus.
« : Elokuu 08, 2017, 08:16:11 »
Olen koettanut jo monin tavoin saada auki, alakauttakin. Ei onnistu. Mitenkä, rikkomalla paikkoja..? Lukkomekanismi on siten koteloitu, että vipuihin ei pääse käsiksi. "Nettikonsteistakaan" ei apua.

58
Yleistä Fiateista / Vs: Fiat Stilo 1.6 -03 jakoremmi poikki
« : Elokuu 03, 2017, 07:51:42 »
Tällainen tapaus olikin, Stilossa, josta hain varaosia.... Syy vikaan, ehkä löysä remmi. Tai em. Olisiko näissä tapauksissa syynä aina yliaikainen jakopää?

59
Yleistä Fiateista / Vs: Fiat Stilo 1.6 -03 jakoremmi poikki
« : Heinäkuu 24, 2017, 18:47:51 »
Voi olla. Jotkut öljyt ei tykkää nokka-akselien kevytmetallilaakereista.. Tai siis päinvastoin. Tämän sortin kokemuksia on Magnatec.sta ja Motox:n öljystä. Molemmista alkoi öljyssä näkyä helmiäistä, eri moottoreissa.

60
Yleistä Fiateista / Vs: Fiat Stilo 1.6 -03 jakoremmi poikki
« : Heinäkuu 24, 2017, 07:57:28 »
Joo, eikä kierroksillakaan väliä. Hajoaa, kun hajoaa. Eikä auton huoltopäiväkirjasta löydy merkintää?  Nämä ovat sellaisia asioita, että jos tietoa ole, sitten liukkaasti remminvaihtoon. Tapaus: Tutun Brava 1.6, sama homma, ja vaikka km ei täynnä, 3v aika ylittyi 2:lla kk:lla. Kiristinrullan runko oli pettänyt, murtunut. Nyttemmin nämä rungot ovat vähän paksumpaa terästä. Mutta jakopää- ja venttiilirempan jälkeen kulki taas. Voisit hieman keskustella myyjän kanssa. Paljon autolla ajettu?. Siitä voi päätellä jotain, kun vertaa aika/Km-rajoihin.

61
Yleistä Fiateista / Vs: Fiat Stilo 1.6 -03 jakoremmi poikki
« : Heinäkuu 23, 2017, 22:15:54 »
Kyllä se on "hyvää" tehnyt. Itse nopeudella ei merkitystä, enemmänkin moottorin kierroksilla, siis mikä vaihde-....  Veditkö kolmosella.. :) Koska viimeksi jakoremmi vaihdettu. Pitää olla: 60tkm/3v, kumpi täyttyy ensin. Jos remmi vaihdettu liikkeessä ja on ajettu em. vähemmän, se olisi keskustelun paikka. Siis miten korjaamo yrittäisi kiemurrella vastuustaan. Onko esim. kiristinrulla vaihdettu viimekerralla..

62
Yleistä (Stilo) / Stilon konepellin avaus.
« : Heinäkuu 20, 2017, 19:59:51 »
Miten saisi auki, kun avausvaijerissa vikaa. Luultavasti poikki, tai irti lukosta? Ei kuitenkaan avaudu "punaisella vipstaakilla". Voisinko saada jopa kuvaa lukkomekanismista, suoraan ylhäältä kuvattuna? Jos ei muuten, niin yv:n kautta.

63
Yleistä (Stilo) / Vs: Ajovalojen korkeudensäätö
« : Heinäkuu 18, 2017, 20:00:05 »
Näyttää siltä että perussäätömuovikierteetkin jumittuvat. Olisikin hyvä, niin kauan, kuin vielä liikkuvat, laittaa vaikkapa teflon-rasvaa kierteisiin.

64
Tekniikka / Vs: Punto 1.2 vm.03 pyyhkijät
« : Heinäkuu 16, 2017, 22:49:01 »
Tarkista johdotukset.  Koneistossa on kosketin, mikä pysäyttää moottorin joko maadoittamalla, tai oikosulkemalla ankkurin. Tällöinhän ei viiksi sovi olla enää käyttöasennossa. Jos tuo pysäytys ei toimi, jatkaa moottori pyörimistä inertian turvin saadakseen koskettimelta taas plussaa... Kun saat moottorin pelaamaan, pysähtymään, laita pyyhinkampi vasta sitten kiinni moottoriin....

65
Tekniikka / Vs: Punto 1.2 vm.03 pyyhkijät
« : Heinäkuu 16, 2017, 07:49:37 »
Nivel, hantinpuoleinen myös korjattu. Sorvissa uudet nivelkupit, muovista.... Tästä jo vuosia ja vielä toimii. Jos mahdollista niin ennakoivat huollot, voitelut...   
Vastikään huolsin Xantian vivustot, oli hyvä hetki, kun lasinvaihdon jäljiltä olivat jättäneet alalistan liimaamatta... Se olikin ainoa "kiitettävä" operaatio lasifirman taholta.

66
Yleistä (Punto) / Vs: ABS merkkivalo palaa edelleen
« : Heinäkuu 14, 2017, 09:04:27 »
Tarkistapa anturijohdon liittimet. Yksi jatkoliitin voi olla jossain välissä. Jospa vika/vikaa muussa fillarissa. Jos anturi voi mitata, niin  1kOhm pitäisi löytyä. Mitata voi ABS-boxin liittimeltäkin, kunhan tietää pinnijärjestyksen.

67
Yleistä (Punto) / Vs: Punton takajarrut
« : Heinäkuu 06, 2017, 12:24:20 »
Yleensä käsijarruvaijeri jumittaa, myös navassa jarrukenkien vivustot, varsinkin vaijeriin liittyvät. Ne kannattaa joka tapauksessa aina herkistellä, voidella. Mutta myös takajarruletku voi tukkeentua, sisus turpoaa.. Jos ongelma on käyttöjarrujumituksessa. Sitten uutta letkua.

68
Ala etsiä tarkistamalla ovijohdon liitin. Ettei ole mm. hapettumia. Myös ovijohtonipussa saattaa olla katkenneita johtimia.... Avaimella avautuu vain kuskin ovi, kun normaalisti kaikki ovet? Tämä viittaa ovijohtonippuvikaan. Mutta myös sulakerasian kontaktiviat... onko konehuoneen rele-sulakerasia saanut vettä sisäänsä? Silloin hommana olisi sulakerasian täydellinen purku, putsaus ja kuivatus, liitosten tarkistus. Mistä tiedän, tämän jälkimmäisen, on koettu. Voihan vikaa olla muuallakin, mutta nämä nyt tuli ensiksi mieleen.

69
Tarkista paristokontaktit, niiden juotokset. Aluksi. Sittenhän se mahdollisuus olisi pois.

70
Yleistä (Stilo) / Vs: stilon vaihde ongelma
« : Kesäkuu 13, 2017, 08:27:03 »
Onhan kytkinlevy oikeinpäin? Kytkinsylinterin nesteet? Tuntuuko kytkinpoljin normaalilta?

71
Yleistä (Stilo) / Vs: stilon vaihde ongelma
« : Kesäkuu 12, 2017, 19:44:27 »
Kun/jos saat kulkemaan, käynnistymään vaihde kytkettynä, niin jatkuuko veto, vaikka kytkinpetaalia painaa. Jos jatkuu, niin kytkin ei irrota, ainakaan tarpeeksi. Kytkinsylinterin työliike? Tällaista tuli mieleen.

72
Yleistä (Stilo) / Vs: Stilon uutta mystistä...
« : Kesäkuu 11, 2017, 09:17:10 »
On hyvä tietää, että led-valot sammuvat, kun jännite laskee 3V:n tienoille. Samalla lakkaa virrankulutus, paitsi jos on ns. väyläkelpoiset ledit ja jos jostain syystä jäisikin tuota jäännösjännitettä, miksi, jokin vuotovirta... Stilossahan pitää käyttää väyläkelpoisia ledejä ainakin liikenteeseen näkyvissä valoissa.

73
Yleistä (Stilo) / Vs: stilon vaihde ongelma
« : Kesäkuu 11, 2017, 09:11:34 »
Voi olla niin, että kytkin ei irrotakaan. Missä kunnossa on kytkimen käyttöhilppeet, onko painelaakeri paikoillaan, jne. Tarkista aluksi, liikkuuko kytkimen käyttöhilppeet, siis vivut, sylinteri, jne.

74
On muistaakseni toosan etupuolella. Hyvin mukavassa paikassa, kuten yleensä, tässä mallissa. Alakautta pääsee ehkä paremmin. Koeta katsoa taskulampun avulla, jonnekin miinuskaapeli on laitettu. Kun/jos laitat liitoksen kuntoon, putsaa hyvin metallinkirkkaiksi kontaktipinnat ja käytä jotain suoja-ainetta, ehkä uusi pulttikin.

75
Olenkin laitellut lisämaita akulta boxille. Puristettavin kaapelikengin, vielä juottamalla, tämän päälle kutistemuovi tukemaan. Johtimena jotain hienosäikeistä, n. 2,5-6mm2 Cu. Näin boxi saisi häiriöttömämpää miinusta, kuin muuten. Tähän on ylipäätänsä sähköopillisetkin perusteet, jännitehäviöiden minimointi

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 34

Adblocker...

Ftcf.org pyörii ilmaisvoimin ja ainoa keino ylläpitää palvelinta on mainokset.
Toivoisimme, että et käytä adblockeria tällä sivustolla. Kiitos :)