FTCF - Fiat Tuning Club Finland

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.

Viestit - joninom

Sivuja: 1 ... 29 30 [31]
751
Yleistä jutustelua / Vs: V*tutus-keskustelu
« : Toukokuu 17, 2012, 21:30:05 »
Kieltämättä vitutti kun huomasin muutama päivä sitten eturenkaitten olevan reunasta vaihtokunnossa. Tänä kesänä uudet kesärenkaat ostettu, eipä oo sitten tullu seurattua renkaitten kulumista koko alkukesän aikana.... No, nyt on sentäs kulmat säädetty.

Jälkipuhe; Oli miten kuluneet reunoista tahansa, samoilla eturenkailla ajan ainakin kaks kesää jokatapauksessa, nuuka kun olen.  :angel:

752
Yleistä jutustelua / Vs: Ostin/törsäsin topikki
« : Toukokuu 17, 2012, 21:20:50 »
Vapaavirtausputsari Bravoon Tampereen reissulla, samalla tuli motonetistä ostettua uus öljyroppu vanhan ropun korkkaamisen pelossa  :o Siinä huoltoasemalla käydessä myös kahvi ja pulla tuli ostettua, taisi siinä Sisu askikin matkaan tarttua, todellista törsäämistä.  :P

753
Yleistä Fiateista / Vs: Tyytyväisyyskysely Fiatista
« : Huhtikuu 02, 2012, 16:26:01 »
Erittäin tyytyväinen tohon 1.2l 2000 Bravoon ollut.

27000km takana ja tässä vähän plussia ja miinuksia:

+ Hiljanen, rengasmelu lähes olematon omassa yksilössä.
+ Köykänen ohjata
+ Pitkällekkin ihmiselle sopivan kokonen, ei tuu ahasta, kiitos penkin korkeussäädön ja ratin säätö  :)
+ Pensaahan tää ei vie juuri mitään...
+ Lämpiää ihan perkeleen nopeesti !
+ Pieneks autoks ihmeen vakaa ajettava
+ Käyntiin joka säällä ilman ongelmia
+ Halpa pitää

- Valot aivan syvältä... Osramin NightBreaker plussat autto lyhkäsissä vähäsen, mutta erittäin vähän, eli saattaapi lumevaikutusta olla...
- Ikkunat ja lukot tuppaa olemaan joka aamu jäässä, siihen tosin auttoi lukkosulan laittaminen kerran viikossa, ja Korrekin silikoonipuikko  ;)
- Tietyissä tilanteissa puhditon kone.

Enempää huonoja asioita ei mieleen tule, kokonaisuudessa tosi tyytyväinen ostokseen  !

754
Tyhjäkäyntiongelma johtuu varmaan kaasuläpästä ja/tai tyhjäkäyntimoottorista. Eli ensin kannattaa irrottaa kaasuläppäkotelo ja puhdistaa kaasuläppä ja kurkku crc tms. aineella ja hammasharjalla. Sitten kun se ei auta niin tarvii vaihtaa tyhjäkäyntimoottori.

Nykiminen pienillä kierroksilla useimmiten tulpista ja tulpanjohdoista. Tulpanjohdoissa kannattaa panostaa laatuun. On kokemusta, että huonolaatuiset johdot aiheuttaa nykimistä ihan uusinakin tässä moottorissa. Jotkut tulpat on kanssa alkaneet nykimään jo 10000 km jälkeen, vaikka vaihtoväli on kai 40000 km.
Tyhjäkäyntimoottori ei käynyt mielesssäkään, mutta tulpat olivat seuraava asia joita ajattelin kokeilla vaihtaa. Eli tuumasta toimeen, kai se on mentävä ostaan ja jos huomenissa töissä vaihtais! Sen jälkeen kokeilla tota putsausta jos ei auta. Kiitos avusta!

755
Elikkäns, itsellä nyt kyseinen Braavo ollut 15tkm ajan ilman sen suurempia ongelmia ( erittäin ylpeä ja tyytyväinen Fifin omistaja  :) ), MUTTA askarruttaa muutama asia tässä vehkeessä !

Eli mikä siinä voi olla, tiedätte kun virrat laittaa päälle, mittaristossa palaa laturin valo jne mitä nyt palaakaan, JA se ruiskun(?) näkönen valo? Niin minkä ihmeen takia jos et odota sen sammumista, ja alat starttaamaan, niin saat kyllä tovin sahatakkin sitä käymään. Sittenkun laitat virrat uuestaan päälle, ja odotat sen valon sammummista, niin hyväkun startti kerkeää kunnolla edes pyörähtää niin pirssi on käynnissä.  ??? Ymmärtäisin diesel autossa asiaan vaikuttavan hehkun, muttakun kyseessä pentsiini käyttönen auto niin en voi käsittää tuota "oiretta". Tämä ei itseäni varsinaisesti häiritse, koska tottunut diesel autoilla ajamaan  :laugh: Mutta olisi kiva tietää mistä tämä johtuu !

Sitten toinen asia: Muutamalla kaverilla on samanmoinen auto kun itsellä ( tosin -99 mallia joka ei oman käsitykseni mukaan poikkea tästä mallista millään tavalla ) ja kaikilla nämä ovat samanlaisia "nypyttäjiä" pienillä kierroksilla niin lämpimänä kun kylmänäkin  ???

Sitten kolmas asia: Tuossa viime talvena oli ongelmia tyhjäkäynnin kanssa, tyhjäkäynti vaan yht'äkkiä hävisi teille tuntemattomille. Esimerkiksi: Ajanut useat kerrat kauppaan, monilla kerroilla auto ei ole kerennyt edes lämmetä vielä, mutta monilla kerroilla tietenkin kerennyt, ja näillä kaikilla kerroilla sama asia: Ajan parkkiin > käyn kaupassa (3-10min) > tulen takaisin > starttaan auton > tyhjäkäynti on hävinnyt, vaikka parkkiin ajaessa auto kävi tyhjäkäyntiä aivan normaalisti  ??? Tätä samaa siis tosiaan tapahtui kesänkin aikana, mutta vaan arviolta kaksi kertaa. Talvella ongelma oli huomattavasti suurempi.

Eli toistan vielä jos otsikko unohtui tämän pitkän kertomuksen lumoissa:
1.2 litrasella koneella, ja vuosimallia 2000, ja 160tkm ajettu !  :)

Omat toimenpiteet: Fortea olen tankkiin laittanut, ja tyhjäkäynti ongelma tuntui häviävän, mutta samaan aikaan kelit alkoivat lämmetä joten oliko Fortella osaa tai arpaa asiaan...  :-\ ( Kohtahan se talvi alkaa, niin näkee taas mitä tuleman pitää)

Jos jotakin mielipidettä, ohjetta, selitystä tai vastaavaa täältä saisi ! Foorumia jonkin aikaa selaillut ja merkin suhteen asiantuntevia ihmisiä tuntuisi olevan kiitettävä määrä.  :P

Sivuja: 1 ... 29 30 [31]

Adblocker...

Ftcf.org pyörii ilmaisvoimin ja ainoa keino ylläpitää palvelinta on mainokset.
Toivoisimme, että et käytä adblockeria tällä sivustolla. Kiitos :)