FTCF - Fiat Tuning Club Finland

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Kirjoittaja Aihe: Punto 1.2 8v vm 2000 käyntihäiriö  (Luettu 2478 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Virtajo

Punto 1.2 8v vm 2000 käyntihäiriö
« : Syyskuu 17, 2017, 21:07:11 »

Eli punto kulkee  ihan nätisti välillä,yleensä kylmänä toimii paremmin,sitten yhtäkkiä matalilla kierroksilla auto ikään kuin hyytyy tai jopa sammuu tyhjäkäynnillä,hyytyy niin ettei reagoi kaasuun eikä tahdo lähteä kiihtymään,sitten lähtee kiihtymään nykien.Kierroksilla pysyy käynnissä mutta tyhjäkäynnillä altis sammumaan,ei polta vikavaloa.Sellainen juttu vielä että ensi startilla ei yleensä jää käymään vaan sammuu toisella jää käymään tyhjäkäyntiä.
Mielestäni tuntuu polttoainepulalta?Mistä aloittaa tarkistukset,,polttoainepumppu ja suodin ilmeisesti tankissa?Vinkkejä?
« Viimeksi muokattu: Syyskuu 17, 2017, 22:20:12 kirjoittanut Virtajo »
Kirjattu

Virtajo

Vs: Punto 1.2 8v vm 2000 käyntihäiriö
« Vastaus #1 : Syyskuu 19, 2017, 12:00:11 »

Kokeilin toisella polttoainepumpulla ja auto toimii ;D.siitä kun auto aina sammui ekalla startilla päättelin että polttoaineen saannissa oltava jotain ongelmaa,painetta en mitännut zen kummemmin kun ei välineitä siihen ollut,varmaan alempi kuin vaadittu 3 bar.
Muovisen lukkorenkaan aukisaantia jouduin kanssa miettimään,se on tiukassa.Muuta ongelmaahan pumpun irrotuksessa ei ole takapenkki ylös ja pumpun luukku esillä.
Lopulta keitin vettä jonka kaadin muovirenkaan päälle pehmentääkseni sen,sitten naputtelua 1kg vasaralla ja tuurnalla renkaan kohokekehältä.Kun rengas liikahti auki imuroin vedet ja epäpuhtaudet heti pois ettei bensa mene pilalle tankin päältä.Vähän pujottelua kohon kanssa ja pumppu ulkone,periaatteessa pikku homma mikäli lukkorenkaan saa auki.Viheliäinen homma polttoaineen käryssä ja kyyryssä.Polttoainelinjaa ei ole pakko avata kun naputtelet kehää auki,tämä on se aikaavievä työvaihe!
Muuten nykiminen ja heikkotehoisuus varmaan useimmin huonon polttoaineen paineen syytä kuin uskotaan.
Avasin muuten ensin takapenkin ja pumpun tarkastusluukun ja ajossa kuuntelin pumpun toimintaa,se tuntui muuten toimivan mutta ajoittain kuului ikään kuin rapinaa kuin jotain roskaa olisi siipien välissä.Kunhan kerkiän tulee varmaan tuo pumppukin vielä avattua ja tarkistettua onko muuta vikaa kuin epäpuhtauden suotimessa.Punton pumppussahan on kaikki samassa suotimet,koho ja polttioaineen paineen tuotto.
Heikko polttoaineen paine ei anna vikakoodia !
« Viimeksi muokattu: Syyskuu 19, 2017, 12:32:03 kirjoittanut Virtajo »
Kirjattu

Virtajo

Vs: Punto 1.2 8v vm 2000 käyntihäiriö
« Vastaus #2 : Syyskuu 21, 2017, 23:46:39 »

Pumppu avattu ja todettu tiivisteen olevan hajalla pumpun lähdöstä pieni haitarimainen musta putkilähdön tiiviste.Kuvakin ois mutten osaa liittää
« Viimeksi muokattu: Syyskuu 22, 2017, 13:38:11 kirjoittanut Virtajo »
Kirjattu
 


Adblocker...

Ftcf.org pyörii ilmaisvoimin ja ainoa keino ylläpitää palvelinta on mainokset.
Toivoisimme, että et käytä adblockeria tällä sivustolla. Kiitos :)